У Львівській облраді загострюють увагу обласних чиновників на пріоритетних проблемах мешканців Львівщини

Фракція «Батьківщини» Львівської обласної ради вкотре наголошує, що із незрозумілих причин у Львівській обласній раді не було створено окрему постійно діючу комісію, яка би курувала питання агропромислового комплексу та села. Це питання вкотре підняв керівник фракції «Батьківщини» Львівської облради Юрій Гудима під час засідання бюджетної комісії облради, яке відбулося нещодавно.

«Окремої комісії з АПК у Львівській обласній раді досі не створили, чого «Батьківщина» вимагає з дня складання присяги новообраними депутатами місцевих рад. Якщо ситуація не зміниться, то ми змушені констатувати, що уся відповідальність за розвиток АПК та вирішення проблем села лягає на департаменти та чиновників Львівської обласної державної адміністрації», - наголосив Ю.Гудима.

Також керівник фракції «Батьківщина» наголосив, що у Львівській області під загрозою невиконання може опинитися прийнятий Верховною Радою Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», іншими словами – закон про створення ОСББ.

«Необхідно терміново розпочати проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед працівників виконавчих структур всієї області та міста Львова щодо норм цього закону, які ризики та загрози в ньому можуть бути прихованими. Як насправді правильно створювати ОСББ, аби не вийти за рамки законодавчого поля? Адже незнання чи нерозуміння цього закону може призвести до серйозних проблем з його впровадженням в життя», - підкреслив Ю.Гудима.

Фракція «Батьківщина» вимагає також врахувати проблеми тих шкіл області, які ще не під’єднані до інтернету. Оскільки лише трохи більше 50% шкіл усієї Львівщини мають доступ до всесвітньої мережі. Зокрема, наголошують депутати від «Батьківщини», особливу увагу у цьому питанні потрібно приділити гірським районам, адже вони – найпроблемніші.

Також фракція ратує за відновлення таборів відпочинку для школярів та молоді, яких свого часу у Львівській області було дуже багато, і доля більшості яких зараз є незрозумілою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: