У Львові не спадають протестні настрої

Більше третини (39,5%) львів’ян не відкидають можливості початку революції в Україні у будь-який момент, ще чверть (27,7%) готові вийти на протест у будь-яку мить – результати щомісячного соціологічного дослідження «Львівський омнібус», яке проводить Центр досліджень та комунікацій «Active Group».

Протести проти центральної влади завжди мають непередбачуваний характер, адже вони можуть закінчитися як мирним мітингом, так і кривавою революцією. Тому владі слід уважно прислухатися до голосу народу, аби не почути його під стінами адміністративних будівель. Наскільки львів’яни готові у грудні протестувати проти центральної влади допоможе з’ясувати «Львівський омнібус».

На запитання, про готовність до протестів проти центральної влади, 29,7% респондентів відповіли ствердно. У минулому місяці «готових у будь-який момент» до прямого діалогу із владою було на 2% менше – 27,7%. «Швидше готовими» вважають себе ще чверть (24,95%) опитаних львів’ян.

Не впевнені щодо своєї готовності протестувати 13,1% — саме така кількість відповіла «швидше не готовий». Стабільної вже протягом чотирьох місяців є частка тих, хто «не готовий» виходити на вулиці із вимогами до центральної влади. Таких у грудні набралося 19,3% від кількості респондентів.

«Львівський омнібус» також з’ясовував, як львів’яни оцінюють ймовірність революції в Україні. Так, 39,5% опитаних вважають, що революція «може розпочатись у будь-який момент». Цей показник збільшився порівняно із результатами минулого місяця, тоді так само на дане запитання відповіли 37% респондентів.

Не відкидають можливості початку революційних подій в Україні у найближчі місяці 14,6% львів’ян, що взяли участь у соціологічному дослідженні. Натомість, у жовтні та листопаді кількість респондентів, що обрали такий варіант відповіді була трохи більше 19%.

В свою чергу, 19,8% опитаних впевнені, що революція можлива, проте «не зараз». Цікаво, що кількість людей, що притримуються такої думки зменшується щомісяця. Так, у жовтні львів’ян із такою позицією було 27,2%, а у листопаді – 21,9%. Частка тих, хто не вважає ситуацію в Україні революційною, у грудні становила 9,5% респондентів.

19 та 20 грудня 1824 респонденти мали змогу відповісти на наші запитання та, тим самим, сформулювати свою думку щодо можливості початку революції в Україні. Польова фаза дослідження проводилась у Львові компанією «Active Group» останні вихідні кожного місяця в рамках проекту «Львівський омнібус». Похибка не перевищує 2,5%. З публічним звітом дослідження можна ознайомитись за посиланням Львів омнібус 19.12.15 публічний  .

Довідка:

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні 2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування на замовлення декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: