У Львові сьогодні обіцяють завершити ремонт дороги біля церкви Юра

У Львові завершують реконструкцію площі Святого Юра. Днями там мають поновити рух маршрутних автобусів. Натомість тролейбуси площею поки не їздитимуть, оскільки ще не встановлена контактна мережа.

Як розповів ZAXID.NET директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, до вечора 28 грудня робітники мають завершити ремонт дороги біля скверу Святого Юра. «Наразі робітники завершують укладання останнього шару асфальту. Усі роботи планують закінчити до вечора. Відповідно, дорога буде готова до експлуатації», – сказав він.

https://www.facebook.com/trafficlviv/videos/785942148216598/

Береза також зазначив, що по відремонтованій дорозі їздитиме лише громадський транспорт. Однак, коли саме поновлять рух на пл. Святого Юра, наразі невідомо.

Начальник управління транспорту і зв’язку ЛМР Віктор Щир зазначив, що громадський транспорт поїде по відремонтованій дорозі після узгодження всіх питань з поліцією та «Львівавтодором». Точної дати поновлення руху він не назвав.

Зазначимо, що дорога має дві смуги. Рух по ній буде двостороннім. До ремонту по площі іздили автобусні маршрути №2А, 15, 33, 38, та тролейбуси №2, 7, 9, 10, 12, 20.

Нагадаємо, у травні площу Святого Юра закрили на ремонт. 29 липня на площі відкрили пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому. Реконструкція площі передбачала зрізання кількох дерев у сквері. Через протести захисників дерев тривалий час у сквері Святого Юра та на площі поруч не проводили жодних робіт, але 12 листопада там знову почали зрізати дерева.

Після цього активісти і місцеві мешканці відновили переговори із міською радою і 25 листопада провели спільну зустріч, за результатами якої домовилися підписати мирову угоду. А вже 3 грудня захисники скверу Святого Юра у Львові підписали мирову угоду з мерією. Відтак того ж дня й розпочали реконструкцію площі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: