Через позицію суддів на Львівщині хабарники залишились без покарання

Боротьба з корупцією, яку у 2015 році розпочали на Львівщині, продовжиться і наступного року. Про це у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції заявив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Керівник області наголосив на тому, що на Львівщині уже  запроваджено важливі системні речі в боротьбі з корупцією.

"Львівщина долучилася до проведення державних закупівель в електронній системі PROZORRO, у результаті чого вдалося зекономити 1 230 тисяч гривень, - розповів Олег Синютка. - Окрім того, до роботи в органах державної влади залучають нових людей на конкурсній основі. Зокрема, подано пропозиції щодо претендентів у керівники Бродівського, Мостиського та Сокальського районів. А також триває відбір кандидатів на посади директорів департаментів ЛОДА".

До речі, за словами Олега Синютки, жодного із чиновників ОДА не звинуватили у 2015 році у хабарництві чи наданні переваг якимось підприємцям чи компаніям.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів щодо того, скільки корупціонерів, яких таки затримали правоохоронці цього року понесли покарання, голова ОДА підкреслив, що факти затримання хабарників на Львівщині часто закінчуються нічим.

"Правоохоронні органи активно борються з корупцією, натомість суди звільняють корупціонерів від покарання, - підкреслив Олег Синютка. - На жаль, про кінцеве покарання корупціонерів через відсутність реформи судової системи ми говорити не можемо".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: