На хабарі взяли інспектора Держінспекції сільського господарства Львівщини

У понеділок, 4 січня, працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) НП України у Львівській області затримали державного інспектора Держінспекції сільського господарства області. За сприяння в отриманні посвідчення водія посадовець вимагав 3 тисячі гривень хабара.

Посадовець пообіцяв, що за «благодійний внесок» у власну кишеню він допоможе місцевому мешканцю отримати посвідчення водія категорії «А». Після «сплати» трьох тисяч гривень хабара громадянин зможе керувати сільгосптехнікою, інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Працівники УЗЕ в службовому кабінеті затримали інспектора одного з управлінь Державної інспекції сільського господарства Львівської області одразу після отримання ним неправомірної вигоди.

Наразі у зловмисника вилучено заздалегідь помічені кошти в сумі три тисячі гривень.

У рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України проводяться слідчо-оперативні заходи.

Працівники УЗЕ НП України у Львівській області встановлюють інші факти вимагання та одержання посадовцем грошових коштів за аналогічних обставин.

За вимагання та одержання хабара передбачене покарання у вигляді штрафу від 17 до 25,5 тисяч гривень або арешту на строк від 3-х до 6-ти місяців, або позбавлення волі на строк від 2-х до 4-х років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: