Львівський благодійний проект "Добра Скриня" за один місяць допоміг 64 сім'ям

З грудня 2015 року у Львові стартував проект "Добра скриня". Відтепер кожен львів’янин, що перебуває у скрутному становищі, зможе взяти продукти з Доброї Скрині, а той, хто спроможний, зможе харчі у Скрині залишити.Про це повідомили Дивись.Інфо прес-служба ЛМР.

У такий спосіб активісти громадського об'єднання «Свербивус» реалізують загальновідоме гасло «Візьми, якщо треба – дай, якщо можеш». За один місяць Добра Скриня уже допомогла 64 сім'ям підготуватись до свят.

«В країні стрімко збільшується число соціально незахищених людей, і особливо це відчувається перед святами. Багато людей, переважно пенсіонери, змушені вкладати кошти в комунальні послуги або медицину, і на святковому столі зовсім не залишається продуктів. Саме тому ми вирішили організувати проект «Добра скриня», - розповіла Марта Присяжнюк, координатор проекту.

Наразі Добра Скриня розміщена у мережі магазинів "ШипШина" за адресами: вул. Городоцька, 357, вул. Богдана Хмельницького, 217 та вул. Пасічна, 153. Однак, у подальшому обіцяють у «Свербивусі», такі Скрині встановлюватимуть і в інших місцях. Автори проекту наголошують на тому, що доброчинність актуальна не лише у свята, а й на щодень.

«Усього за місяць часу до «Доброї Скрині» звернулось 64 родини з тими чи іншими життєвими проблемами. Ми не просто даємо їм необхідні продукти, а й залучаємо до соціальних проектів, дозволяючи відчути себе потрібними. Також уже 7 львів'ян залишали продукти в Добрій Скрині. Ця цифра поки невелика, однак ми сподіваємось, що до кінця зими вона виросте», - добавила Марта Присяжнюк.

Довідка:

Якщо ви бажаєте допомогти із встановленням «Добрих Скринь» в інших місцях, можете допомогти із наповненням, або знаєте, кому могли б знадобитись продукти зі Скрині – телефонуйте 050-373-15-96.

Більше про проект можна дізнатись за посиланням : http://sverbyvus.org.ua/ua/proects/chest/

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: