Споживачам Львівщини почали відновлювати газопостачання після аварії на магістральному газопроводі

Половині споживачів Самбірського та Городоцького районів Львівської області, які залишилися без блакитного палива через аварію на магістральному газопроводі, уже відновлено постання блакитного палива. Відповідні роботи вдалося виконати завдяки зусиллям фахівців ПАТ «Львівгаз», які для оперативної подачі газу в домівки споживачів задіяли резервний газопровід.Про це повідомили у прес-службі Львівгазу.

На цей час постачання газу відновлено до чотирьох населених пунктів Городоцького району, а саме: у село Коропуж, Коропуж Запанське, Романівка Хішевичі. Також блакитне паливо уже подано до п’яти сіл Самбірського району – села Коропуж, села Чайковичі, сала Погірці, сала Подільці та сала Сусолів. Загалом після аварії на магістральному газопроводі блакитним паливом уже мають можливість користуватися приблизно 1,5 тис. споживачів.

Наразі роботи із відновлення газопостачання тривають ще у п’яти населених пунктах Самбірського району. Їх планується закінчити вже до кінця дня.

«Щоб оперативно відновити газопостачання споживачам двох районів області, наші фахівці задіяли резервний розподільний газопровід. Він буде використовуватися тимчасово, поки не завершаться відновлювальні роботи на магістральному газопроводі. Після цього постачання газу буде переключено на газопровід, який йде від ГРС «Коропуж». Для споживачів такі роботи не завдадуть жодних незручностей», - розповів начальник Самбірського управління експлуатації газового господарства ПАТ «Львівгаз» Ігор Бровий.

Він додав, що перед тим, як пустити споживачам блакитне паливо резервним газопроводом, фахівці підприємства провели комплекс робіт, зокрема перевірили його на герметичність. Окрім того, для відновлення газу в домівках споживачів, фахівці підприємства роблять обхід відповідних населених пунктів. Також ситуацію посилено моніторять аварійна служба газу «104».

Нагадаємо, учора, 10 січня, після обіду біля села Романівка Городоцького району на Львівщині сталося розгерметизування магістрального газопроводу ПАТ «Укртрансгаз». Для запобігання витоку газу ПАТ «Укртрансгаз» перекрив пошкоджену ділянку магістрального газопроводу діаметром 500 мм. Через це тимчасово призупинено постачання газу до 14 населених пунктів у Самбірському та Городоцькому районах, а це приблизно 3  тис. споживачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: