Голова ЛОДА повторно звернувся до міністра енергетики щодо виплати зарплат шахтарям

Відповідне звернення міністру енергетики та вугільної промисловості України скерував голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Зокрема, у документі керівник області наголошує, що у шахтарських колективах "Львіввугілля" суттєво зросла соціальна напруга через невиплату зарплат. У зв’язку з чим, гірники розпочали протестні акції та блокували міжнародні траси на території області.

"Такі акції спричинили додаткові незручності мешканцям області, водіям легкових та вантажних автомобілів, в тому числі для тих, які прямували за кордон, - йдеться у зверненні. - Окрім цього, це призвело до зменшення митних платежів майже на 4 мільйони гривень щоденно. Дані кошти не надійшли до державного бюджету України".

Також Олег Синютка зазначив, що у разі невиплати зарплатних боргів за листопад-грудень, шахтарі обіцяють відновити акції протесту вже з 21 січня цього року. У зв’язку з цим голова ОДА звернувся до міністра щодо необхідності забезпечення якнайшвидшого фінансування ДП "Львіввугілля" для погашення заборгованості, повідомляє прес-служба ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: