Для бійців АТО під час аукціону "Яблунева ялинка" зібрали понад 58 тис гривень

У вівторок, 19 січня, у Львові, у приміщенні ресторану "Високий замок", відбулося благодійне дійство "Йорданська яблунева ялинка". На ньому зібрали 58 160 грн. Усі кошти передадуть на потреби бійців АТО зі Львівщини. Про це повідомила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Христина Береговська.

"Яблунева ялинка" вже стала доброю традицією галицького меценатства. Цьогорічний аукціон зібрав небайдужих львів’ян на свято Водохреща у вісімнадцяте, - зазначила Христина Береговська. - Кошти, зібрані на цьому благодійному заході, передадуть українським бійцям на Схід України та сім’ям воїнів АТО".

Благодійний захід зібрав представників місцевої влади, бізнес-активу та 120 відомих львів’ян-меценатів.

Для усіх присутніх влаштували цікаву мистецьку програму. Зокрема колядками та щедрівками потішили відомі артисти: Ірина Доля, Олександр Божик, Оксана Муха, Петро Радейко та октет "Орфей".

Також гості мали можливість переглянути оригінальний обряд Маланки, який продемонстрували гості з Миколаївського району.

Загалом у Львові звичай прикрашати  ялинку яблуками  перейняли майже два десятиліття тому з Яворівщини, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: