На Львівщині працевлаштували 604 внутрішньо переміщених осіб

До Львівської обласної служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні звернулися понад 2 тисячі  внутрішньо переміщених осіб, які переїхали на Львівщину з Криму та Східних областей. Найбільше внутрішньо переміщених осіб зареєстровано у Львівському, Червоноградському, Дрогобицькому, Стрийському, Самбірському та Кам’янка-Бузькому центрах зайнятості.

Про це інформує відділ організаційної та інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

Відтак фахівці базових центрів зайнятості допомогли працевлаштуватися 604 переселенцям, профорієнтаційні послуги отримали 1931 особа, професійне навчання - 199 безробітних з числа ВПО, у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 192 осіб.

На кінець 2015 року соціальні послуги служби зайнятості отримували 232 особи, котрі перемістилися з тимчасово окупованої території України або районів проведення АТО, із них 191 зі статусом безробітного.

Як зазначають в обласному центрі зайнятості найчастіше шукають роботу здебільшого жінки. Якщо серед усіх тимчасово непрацюючих в області в середньому показник становить 61%, то серед внутрішньо переміщених осіб – 73%. З них 42,9% –  віком до 35 років, 50,1% – від 35 до 55 років, 7% – категорія "55+". Частка осіб з вищою освітою становила 73,3%, з професійно-технічною – 15,7%, із середньою – 11%

Нагадаємо, станом на 25 грудня торік на обліку в департаменті соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації перебувало 11,1 тисяч. внутрішньо переміщених осіб. Під час отримання довідки з проханням працевлаштуватися звернулося 3,3 тисячі осіб працездатного віку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: