На Львівщині виробили сільськогосподарської продукції на 9 мільярдів гривень

У 2015 році обсяг виробленої сільськогосподарської продукції на теренах Львівщини становив 9 мільярдів гривень. Торік в області зібрали 1,3 млн т зерна, 0,6 млн т цукрових буряків, 0,5 млн т овочів, 1,6 млн т картоплі, а також отримали 0,6 млн т молока та 0,2 млн т м'яса.

Про це повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз під час звіту про проведену роботу у 2015 році і перспективні плани на 2016 рік у середу, 20 січня.

"На Львівщині розвивається галузь свинарства, - розповіла Наталія Хмиз. - Щорічно збільшується поголів'я свиней, яке порівняно з попереднім роком зросло на 3,9%, а це приблизно 13 тисяч голів. Загалом у 2015 році в області налічувалося 353,2 тисячі голів. Окрім того, розвивається галузь вівчарства та козівництва. Поголів’я овець та кіз торік зросло на 6,8% та становить 4,7 тисяч голів. У 2016 році в галузі молочного скотарства також заплановано створення 8-10 сімейних ферм з поголів’ям 10-25 голів корів ".

Слід також зазначити, що у харчовій промисловості уже 35% підприємств запровадили систему НАССР, яка забезпечує контроль на всіх етапах виробництва харчових продуктів та інші міжнародні стандарти, що дає їм можливість виходити на зовнішні ринки ЄС та світу, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: