На підтримку селянських господарств на Львівщині впровадять три проекти

У 2016 році департамент агропромислового розвитку ЛОДА на підтримку малих селянських господарств області запровадить на Львівщині три проекти. Зокрема, йдеться про проект "500 успішних сімейних господарств", "Розвиток молочної кооперації" у Турківському районі та мандрівні ярмарки "Добрі традиції Галичини".

Про це повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз під час звіту про проведену роботу у 2015 році і перспективні плани на 2016 рік у середу, 20 січня.

"Що стосується проекту "500 успішних сімейних господарств", то розпочали його реалізацію ще наприкінці минулого року, - зазначила Наталія Хмиз. - Пілотними обрали Жовківський, Перемишлянський, Золочівський та Кам'янка-Бузький райони. Суть його полягає в залученні особистих селянських господарств до вирощення ягід чи овочів на власних паях та збуту продукції замовнику. Такими партнерами зі збуту вирощеної продукції виступили ТОВ "Яблуневий дар" та ринок "Шувар". Створений сількогосподарський обслуговуючий кооператив матиме повністю юридичний та технологічних супровід організації процесу".

За її словами, також планується проект "Розвиток молочної кооперації" у Турківському районі, де розташована найбільша кількість господарств. Загалом на Турківщині налічується 407 господарств, де утримують 4 і більше корів. Результатом цього проекту стане відкриття двох мініпереробних підприємств на території Турківського району з виробництва сиру, 25 заготівельних пунктів потужністю близько 700 кг на добу та створення понад тисячі робочих місць.

Окрім того, в районах області організовуватимуть мандрівні ярмарки, на яких реалізовуватимуть продукцію місцевих товаровиробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: