Обдурені трускавчани: інспектори виявили фінансові махінації колишньго мера

Завершилась перевірка правління Руслана Козира. Інспектори виявили численні порушення у фінансовій та господарській діяльності. Мешканці Трускавця напевно й не підозрюють, по яких питаннях їх ошукували останні 5 років. Результати перевірки свідчать, що колишня влада вправно маскувала сумнівні операції під «витрати», «недостачі» та інші статті. Вражає як і кількість незаконних операцій, так і суми.

Пише Дивись.Інфо з посиланням на Трускавецький Вісник.

В цілому, результатом ревізії місцевих бюджетів виявлено фінансових порушень, втрат, збитків на 1 мільйон 729 тисяч гривень. З них:

- незаконні витрати – 748 тисяч гривень;

- недоотримання фінансових ресурсів бюджетами – 980 тисяч гривень;

- недостача коштів та матеріальних цінностей – 27 тисяч гривень.

Із загальної суми незаконних видатків бюджетних коштів 326 тисяч гривень пішло на оплату ремонтно-будівельних робіт.

Перевірка також засвідчила і факти виплатили зайвої заробітної плати на 174 тисячі гривень. Покрили витрати з господарської діяльності комунального підприємства за рахунок коштів загального фонду міського бюджету на 116 тисяч гривень. 17 тисяч гривень пішло на покриття витрат сторонніх організацій, та з інших причин потрачено 39 тисяч гривень.

Найбільше запитань у ревізорів виникло до роботи управління комунальної власності. Оскільки сумнівною виявилась доля 2,5 мільйонів гривень, які з порушеннями законодавства у 2014 році виділили за цільовою програмою на капітальні видатки. Гроші перерахували державному підприємству «Інформаційний центр», як розрахунок за придбане нежитлове приміщення по вулиці Стебницькій, 100. Виявилось, що нерухоме майно було в користуванні КП «Наше місто», балансова вартість якого в межах 43 тисяч гривень. Перевіркою встановлено, що вищезазначене нерухоме майно й так було власністю Трускавецької громади. Виходить, що Трускавецька міська рада сама в себе викупила приміщення за 2 мільйони 330 тисяч гривень.

Чисельні порушення виявлено також в діяльності виконавчого комітету Трускавецької міської ради (міський голова Козир Р. Я., головний бухгалтер Ільків Л.М.) за період з січня 2012 року по липень 2015 року. А, власне, за час роботи виконкому недостача становила 930 тисяч гривень.

Всі висновки фінінспекції вже передали до правоохоронних органів. За словами ревізорів, такі фінансові факти є підставою відкривати кримінальні провадження щодо порушників закону України.

Мешканці Трускавця сподіваються, що колишні чиновники понесуть відповідальність за такі діяння.

Зазначимо, що ревізія використання бюджетних коштів у Трускавці за 2012-2014 роки та січень-липень 2015 року проводилась фінансовою інспекцією України та була плановою, а не замовною, і коштів на це місто не витрачало.

«Я не перейматиму роль судді для колишньої влади. Моє завдання – рухатись вперед та розвивати місто, звісно, враховуючи висновки перевірки. Оцінку фінансовим справам попередньої влади мають дати правоохоронні органи», – таку позицію висловив Андрій Кульчинський, міський голова Трускавця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: