На семінарі для платників податків Львівщини розповіли про податкову реформу

Одним з принципів роботи органів ДФС Львівщини є, в першу чергу, надання практичної допомоги платникам податків під час щомісячних семінарів, ознайомлення їх з нововведеннями в податковому законодавстві та роз’ясненнями Державної фіскальної служби України, що повинно допомогти їм у практичній роботі своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки. Тому, враховуючи те, що з 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України від 24 грудня 2015 року №909-VIII „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році”, Головне управління ДФС у Львівській області розпочало проведення низки семінарів для ознайомлення платників податків Львівщини з нововведеннями. Про це Дивись Інфо повідомили у прес-службі ДФС України у Львівській області.

Цьогоріч, врахувавши минулорічний досвід щодо кількості бажаючих, Головне управління ДФС у Львівській області протягом двох днів – 20 січня та 21 січня 2016 року провело семінари для платників податків Львівської області на тему: «Податкова реформа – 2016 (зміни щодо податку на додану вартість, податку на прибуток підприємств, податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску та ін.). Підведення підсумків 2015 року».

Начальник Головного управління ДФС у Львівській області Ігор Кондро запевнив присутніх, що семінари за необхідності будуть проводитися щотижня.

До участі в роботі семінару були запрошені міжнародний сертифікований професійний бухгалтер Людмила Шахно та експерт з питань використання програмного забезпечення для бухгалтерського обліку Ярослав Сивак.

Учасниками семінарів стали понад 500 платників податків міста Львова та Львівської області.

Присутні мали змогу почути про зміни в оподаткуванні податком на прибуток підприємств, були ознайомлені з порядком подання декларації з податку на прибуток, змінами щодо застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

Так, декларацію з податку на прибуток підприємств за 2015 рік слід подати не пізніше 29 лютого 2016 року та сплатити податок на прибуток не пізніше 10 березня 2016 року платникам податку, у яких річний звітний період. Платники податку на прибуток, які звітували у 2015 поквартально, повинні подати декларацію не пізніше 9 лютого та сплатити податок на прибуток не пізніше 19 лютого 2016 року.

Людмила Шахно зупинилася на змінах в порядку обчислення та сплати ПДВ, акцизного податку, податку на майно та рентної плати, нагадала про правила застосування РРО.

Експерт з питань використання програмного забезпечення для бухгалтерського обліку Ярослав Сивак проаналізував проблемні ситуації, які виникають у платників податків під час подання звітності в електронному вигляді.

Бухгалтери та керівники підприємств також дізналися про зміни по єдиному соціальному внеску, про нововведення в обчисленні та сплаті податку на доходи фізичних осіб, декларування доходів громадян за підсумками 2015 року, нову податкову декларацію про майновий стан і доходи, затверджену наказом Мінфіну № 859 від 02.10.2015.

Про нововведення присутніх проінформували фахівці Головного управління ДФС у Львівській області Василь Скупейко, Вікторія Шихова та Галина Бура.

Усі бажаючі мали змогу задати запитання та отримати відповіді, які будуть оприлюднені на суб-сайті Головного управління ДФС у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: