Представники різних конфесій та військовослужбовці спільно молились за християнську єдність та мир в Україні

21 січня у каплиці Стрітення Українського католицького університету відбулася екуменічна молитва за єдність християн та мир в Україні. Інститут екуменічних студій уже традиційно запрошує представників різних конфесій, щоб спільно помолитися в час Всесвітнього тижня молитов за християнську єдність. Про це Дивись Інфо повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

У цьогорічному молебні взяли участь: отець Василь Луцишин, ректор Львівської духовної семінарії УАПЦ; отець Тадеос Ґеворґян, настоятель катедри Вірменської Апостольської Церкви; отець Віктор Кайда, священик Покровського храму та головний редактор радіо «Град Лева» (УПЦ КП); отець Володимир Гоцанюк, священик при храмі св. Василія Великого та Олексія Зарицького (Рясне, 1); отець Роман Фігас, працівник Інституту екуменічних студій; диякон Дмитро Романко (УГКЦ). А також військовослужбовці та учасники АТО, разом з капеланом Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного отцем-дияконом Мироном Горбовим.

Очолив екуменічну молитву владика Борис (Харко), єпископ Херсонський та Миколаївський, що керує Таврійською єпархією УАПЦ.

«Для того, щоб здобути єдність, необхідно осягнути мир у нашій душі, необхідно, щоб кожен з комунікаторів, кожен з тих, хто бере участь у діалозі, примирився з Творцем-Богом і у такий спосіб віднайшов правду. Станом власної душі можливо віднайти мир з Богом і далі, можливо, будувати мир суспільний. Нехай ці спільні молитви за єдність і мир укріпляють наші практичні щоденні змагання у відстоюванні правди, у поверненні миру на українську землю, у творенні єдності у наших душах, у наших спільнотах, у нашому краю та у цілому світі», — побажав всім присутнім владика Борис.

Особливим моментом під час спільної молитви було запалення свічок. За словами отця Романа Фігаса, працівника Інституту екуменічних студій, хоч кожен молився з окремою свічкою, але вогонь був спільний для всіх.

Отець Тадеос Ґеворґян, настоятель катедри Вірменської Апостольської Церкви, наголосив на тому, що насамперед об'єднання — це не є об'єднання керівників Церков: «Єднаються насамперед душі. Вкінці нас єднатиме Христос. Ми як християни пам'ятаймо, що віра нас єднає».

Священик Покровського храму УПЦ КП отець Віктор Кайда відзначив єдність військовослужбовців під час війни на Сході України, які є вірними різних конфесій, але спільно моляться та приймають Євхаристію, і подякував за можливість спільно молитись у тилу.

Екуменічний молебень супроводжували пісні у дусі Тезе під музичний акомпанемент. Наприкінці вертеп УКУ показав неймовірно оригінальне театральне різдвяне дійство в сучасному форматі. З цим вертепом студенти УКУ нещодавно побували у наших військових у зоні АТО.

Довідка

Щорічно Інститут екуменічних студій організовує екуменічну молитву за єдність християн, в межах Всесвітнього тижня молитов за християнську єдність. У 2016 році Всесвітній тиждень молитов триває з 18 по 25 січня під гаслом «Покликані звіщати всім величні діла Божі» (пор. 1 ПТ. 2.9).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: