У львівському електротранспорті проводять рейди щодо виявлення безквиткових пасажирів

З 21 по 29 січня 2016 року у львівському електротранспорті здійснюватимуть ревізійні рейди, метою яких є виявлення «зайців» та запобігання випадків безоплатного проїзду у трамваях і тролейбусах.Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Графік роботи служби контролю ЛКП «Львівелектротранс» прописаний так, що бригади контролю перевірятимуть оплату за проїзд протягом усього робочого дня. Бригада контролю слідкуватиме за тим, щоб пасажири своєчасно придбали квитки, закомпостували, а далі контролери здійснюватимуть перевірку. При перевірці працівник ЛКП «Львівелектротранс» у помаранчевому жилеті з написом «Контролер» показує пластикову картку-посвідчення. Згідно з Правилами користування трамваєм та тролейбусом у містах України, «у разі відмови пасажира сплатити штраф він може бути висаджений на найближчій зупинці, а у разі злісної непокори – доставлений до найближчого органу внутрішніх справ для вжиття заходів відповідно до чинного законодавства».

За словами Наталії Дацко, контролера пасажирського транспорту, при перевірці є випадки, коли пасажири без квитка намагаються втекти. Буває, що пасажир придбав квиток, але не закомпостував.«Ось навіть сьогодні штрафувала хлопця без квитка, на що він відповів: вибачте, я забув придбати квиток, зараз оплачу», - говорить Наталія Дацко.

«Такі ревізійні рейди є постійними, але і пасажири зараз менше квитків залишають на сидіннях електротранспорту. Бувають ситуації, коли передають «з рук у руки» квитки в трамваї, які були закомпостовані в іншому трамваї. Наслідок такої «ведмежої послуги» – штраф для пасажира», - зазначає Олег Григорчук, начальник служби квиткових контролерів ЛКП «Львівелектротранс».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: