У Львові для волонтерів проведуть захід "Рання діагностика. Виявлення легеневої гіпертензії"

Наприкінці лютого 2016 року, в рамках кампанії «Відповідальне місто», благодійний фонд «Сестри Даліли», у співпраці з Львівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, проведе захід «Рання діагностика. Виявлення легеневої гіпертензії». Під час заходу 50 волонтерів отримають знання про легеневу гіпертензію, її симптоматику від спеціалістів у галузі медицини, повідомляє Дивись.Інфо.

Мета заходу – поширення інформації про захворювання легеневу гіпертензію, її симптоматику, для подолання інформаційного бар’єру серед населення Львівської області, доступу потенційних пацієнтів до діагностики, лікування легеневої гіпертензії.

У програмі заходу:

  1. Рівень обізнаності серед населення про захворювання – легеневу гіпертензію. Причини та наслідки інформативного бар’єру. Доповідачі: Куліш Оксана, Президент ЛМБФ «Сестри Даліли», Гулей Андрій, юрист PHURDA, тривалість - 15 хв.
  2. Рання діагностика – дієвий інструмент економії бюджетних коштів. Доповідач: в.о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Рубай Оксана, тривалість – 15 хв.
  3. Захист генофонду України. Доповідач: Акопян Гаяне, д.м.н., професор, заступник директора з наукової роботи, керівник відділу клінічної генетики ДУ «Інститут спадкової патології НАМН України», тривалість - 15 хв.
  4. Сучасні підходи виявлення легеневої гіпертензії, притаманна їй симптоматика. Поділ легеневої гіпертензії на первинну та вторинну. Причини їх виникнення. Доповідач: Семен Христина, д.м.н. ЛНУ ім. Д.Галицького, тривалість - 15 хв.

«Волонтерство сьогодні є однією з найбільш ефективних форм недержавної підтримки населення. Воно об’єднує небайдужих людей, орієнтованих на результат, які готові жертвувати власним часом, коштами, зусиллями. Для нас важливо створити групу ініціативних людей, які будуть обізнані у питанні захворювання - легеневої гіпертензії та в подальшому працюватимуть на подолання інформаційного бар’єру у суспільстві з цього питання. Об’єднання зусиль – вагомий крок на шляху подолання смертельної недуги», - переконує Оксана Рубай, в.о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Захід «Рання діагностика. Виявлення легеневої гіпертензії» є продовженням реалізації проекту «Рання діагностика легеневої гіпертензії у Львівській області», який стартував 22 грудня 2015 році та відбувається за підтримки Американської Асоціації Легеневої Гіпертензії (PHA), та Гранду «Тома Лантоса» у м. Львові.

«Зараз в Україні інформаційні бар’єри обмежують потенційних пацієнтів з легеневою гіпертензією у доступі до діагностики та наявних способів лікування. Через затримки в діагностиці легеневої гіпертензії пацієнти часто втрачають можливість зупинити хворобу на початку та розпочати своєчасне лікування. Саме рання діагностика цього захворювання є ключовим фактором, який може зменшити інвалідизацію населення, поліпшити якість та тривалість життя хворого на легеневу гіпертензію, уникнути потреби в трансплантації», - Оксана Куліш, президент ЛМБФ «Сестри Даліли».

Організатори запрошують усіх небайдужих долучитися до заходу «Рання діагностика. Виникнення легеневої гіпертензії» та стати волонтером проекту «Рання діагностика легеневої гіпертензії у Львівській області», розповсюдивши свої знання про легеневу гіпертензію серед населення у 20 районних центрах Львівської області.

Довідка

Легенева гіпертензія – це швидко прогресуюче захворювання легень, яке призводить до серцево-судинної недостатності, а при несвоєчасному виявленні до трансплантації або ж смерті. Вартість лікування на місяць коливається від 40 до 120 тис. грн., залежно від функціонального класу захворювання (I, II, III, IV).

Американська Асоціація Легеневої Гіпертензії (PHA) – це некомерційна організація, міжнародне співтовариство з більш ніж 16 000 пацієнтів з легеневою гіпертензією, вихователів, членів сім’ї та медичних працівників. Місія PHA полягає у поліпшенні життя людей, постраждалих від легеневої гіпертензії. Американська Асоціація Легеневої Гіпертензії (PHA) надала Гранд «Тома Лантоса» 12 країнам із усього світу, серед яких є Україна.

Інформацію про БФ «Сестри Даліли» та його діяльність можна віднайти на сайті: http://poryatunok.info/uk/.

Контакти: тел.(097)693-87-96, Андрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: