Півсотні працівників ПТУ Дрогобича вирушають на страйк до Києва

Професійні технічні училища повинні фінансуватися з державного бюджету. Про це наголосив депутат Львівської обласної ради з фракції «Народний контроль» Андрій Ковч.

Відтак, завтра, 29 січня, депутат разом із п’ятдесятьма працівниками ПТУ Дрогобича вирушають до Києва, щоб взяти участь у масштабному мітингу працівників Професійних технічних училищ з 70-ти міст України.

Такий вияв спротиву спричинений тим, що нещодавно депутати ВРУ ухвалили рішення передати ПТУ на баланс міст обласних значень.

«Наприклад, у Дрогобицькому міському бюджеті на утримання ПТУ потрібно виділити близько 25 млн. грн. Утім загальний кошторис міста становить лише 150 мільйонів гривень. Це надто затратно. Тож руками місцевої влади держава, вочевидь, добивається закриття професійних техучилищ. Цього допустити не можна. Щороку ПТУ випускають десятки тисяч студентів, там працюють тисячі працівників та викладачів. Тож ми вирушаємо до Києва, щоби добитися скасування цього рішення та передбачити фінансування ПТУ у державному бюджеті», – повідомив депутат Львівської обласної ради з фракції «Народний контроль» Андрій Ковч.

Нагадаємо, депутати міжфракційного об’єднання «Народний контроль» у Верховній Раді України голосували проти запропонований Бюджет-2016, адже вважають його антисоціальним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: