Залізничники також хворіють на грип

В.о. начальника регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «УЗ» Богдан Піх провів оперативну нараду з профільними медиками, під час якої обговорювали ситуацію з захворюваністю на грип/грвз серед залізничників та заходи, які проводять на магістралі для убезпечення від хвороб працівників та пасажирів. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Львівської залізниці.

За повідомленням СЕС на залізниці та медиків, станом на 28 січня зафіксовано 269 випадків захворювання серед працівників залізниці та 537 випадків хвороби серед дітей та інших членів родин працівників магістралі.

«Я вкотре переконуюся, що наша вже багаторічна кампанія з вакцинації наших працівників дає дуже хороший ефект, — зазначив керівник залізниці. — Адже серед тих, хто таки захворів, немає жодної людини, якій зробили профілактичне щеплення. Ми вже точно знаємо, що краще витратити кошти на закупівлю вакцини та провести щеплення, аніж потім оплачувати лікарняні. А насамперед – це дійсно ефективний метод збереження здоров’я залізничників».

Колектив ознайомили з позицією головного епідеміолога Міністерства охорони здоров’я Ірини Колесникової, яка високо оцінила та поставила за приклад підхід Львівської залізниці до питання протигрипової вакцинації. У розширеному інтерв’ю виданню РБК-Україна фахівець назвала Львівську залізницю відповідальним роботодавцем.

«В сезон 2014-2015 років ми, зокрема, кафедра епідеміології Національного медичного університету імені Богомольця, СЕС України на залізниці та департамент охорони здоров’я Львівської залізниці провели вивчення ефективності вакцинопрофілактики грипу у професійних групах ризику, — розповіла Ірина Колесникова. — У результаті з’ясували, що з 7,5 тисяч вакцинованих працівників захворіли лише четверо. До того ж, двоє з них навіть не брали листка непрацездатності, оскільки хвороба проходила легко».

Також на магістралі продовжують виконувати заходи для убезпечення від захворювання пасажирів – збільшено інтенсивність дезінфекційних обробок на вокзалах та у поїздах, у тих областях, де перевищено епідеміологічний поріг, передбачено масковий режим.

Довідково. Станом на 28 січня з 806 випадків захворювання серед залізничного контингенту у 16 випадках поставлено діагноз «грип». Серед них 7 випадків підтверджено клінічно, а 9 – лабораторно. Виявлено 6 випадків штаму H1/N1.

Нагадаємо, що з 20 жовтня до 5 листопада 2015 року на Львівській залізниці провели вакцинацію працівників. Представники страхової компанії «Нафтагазстрах» та ГО «Лікарняна каса» закупили та передали у лікувальні заклади 6 тисяч 250 доз вакцини «Ваксігрип» для щеплення залізничників Львівської магістралі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: