27 закладів харчування отримали сертифікати якості «Львівська гостинність»

1 лютого в Британському клубі у Львові відбувся заключний захід та вручення сертифікатів якості в рамках спільної ініціативи з маркетингу та якості «Львівська гостинність». Про це повідомила прес-служба ЛМР

Проект, який було проведено в рамках Німецько-українського партнерського проекту в сфері бізнесу спільно з Львівською торгово-промисловою палатою, Львівським туристичним альянсом, Асоціацією готельно-ресторанного бізнесу землі Бранденбург (DEHOGA Brandenburg) з Німеччини, Центру Підтримки Бізнесу NewBizNet в партнерстві з Львівською міською радою, тривав протягом 6 місяців. Метою даної ініціативи є покращення якості сервісу львівських закладів харчування в різних категоріях.

«Шановні колеги, шановні ресторатори, сьогодні на Львів дивляться дуже багато людей. Я думаю, що ми в нашій рутинній роботі цього дуже часто і дуже сильно не помічаємо, але нам це дає усвідомлення, коли ми зустрічаємося з тими людьми, які на нас дивляться.

Сьогодні дуже простий приклад: у Львові є офіційна делегація МВФ, яке визначає національну політику і завжди спілкувалося лише з Києвом. Сьогодні вони їдять теж до Львова, тому що їм важливо розуміти і бачити Львів із середини.

Минулого тижня у Львові перебувала велика інспекція, дуже серйозних інспекторів з ФІДЕ, які інспектували Львів, щодо готовності до Чемпіонату світу з шахів. Дуже багато таких зустрічей, яких раніше не відбувалося. І зрозуміло, що для того, щоб виходити на певну орбіту, спочатку потрібно певний стрибок і завдяки вам, тут є дуже багато поважних людей, які забезпечували цей стрибок. Але важливо, щоб зараз всі ці стандарти перейшли в сталість, в буденність, в рутинність, які насправді можуть бути вибудуваний і наступний стрибок. Тому я дякую, що ви маєте цю програму, я дуже хотів би і дуже просив би усіх, щоб ці стандарти, які оцінюються вони переходили в рутинну і не залежали чи від однієї програми, чи від іншої, а які би ставали внутрішнім мотиватором», - зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Участь в ініціативі “Львівська гостинність” взяли більше 30 гравців ресторанного ринку Львова та Львівської області, в рамках якої відбувалось тестування закладів харчування в добровільно обраних учасниками категоріях, а саме: ресторан, кафе, кафе-кондитерська та пивний ресторан/паб. Олаф Люке, генеральний директор DEHOGA Brandenburg e.V., не міг пропустити нагоди особисто вручити 27 переможцям престижну таблицю-відзнаку.

В період проведення тестування з 15 жовтня до 30 листопада були здійснені сервіс-тести за участю спеціально підготовлених іноземних та українських тестерів. В рамках даного анонімного візиту гостей-тестерів (mystery-check) відбувалась перевірка та оцінка якості асортиментної пропозиції, рівня якості сервісу, атмосфери та інших важливих параметрів, що безпосередньо впливають на рівень якості закладу.

Відбір та навчання тестерів тривав близько місяця за участю іноземних експертів за певними критеріями. Перш за все важливим є те, що серед 18 осіб-тестерів (9 пар тестерів) близько половини осіб - це іноземці, які проживали чи проживають у Львові та займають керівні посади в міжнародних компаніях. Інша частина тестерів - це львів'яни, які також працюють в іноземних компаніях на керівних посадах та перебувають часто у закордонних відрядженнях, а також ніхто з них чи їх родичів не працює в ресторанній сфері. Середній вік тестерів: 35-45 років.

Власникам та керівникам закладів, які за результатами тестування набрали щонайменше 72% від максимально можливої кількості балів, було вручено почесні сертифікати якості “Львівська гостинність”, які будуть дійсні протягом 2016-2017 року. Престижна відзнака є важливим маркетинговим та промоційним інструментом, адже свідчить про рівень закладу та готовність достойно прийняти іноземних гостей. Близько третини закладів взяли участь в проекті повторно, оскільки вже проводили дане тестування в рамках ініціативи “Львівська гостинність”, яка відбулась у Львові в 2011 році.

Завдяки ініціативі “Львівська гостинність” ресторатори отримали унікальну можливість провести тестування якості сервісу своїх закладів згідно з високими німецькими стандартами, а гості, в свою чергу, зможуть бути впевненими в якості отриманих послуг та сервісів у закладах, які отримали почесну відзнаку “Львівська гостинність 2016-2017”.

Завершилася захід-нагородження семінаром на тему «Менеджмент якості на практиці», який провела виконавчий директор Moritz Hotelconsulting та відома в Україні тренер Анетт Морітц, котра проводила вишкіл і надавала консультацію закладам харчування та готелям в містах, що приймали чемпіонат Європи з футболу 2012 року.

Перелік закладів, які успішно пройшли тестування та отримали сертифікат якості «Львівська гостинність 2016-2017» (нумероване розташування у списку не представляє собою послідовності отриманого місця, а служить виключно простому переліку).

Категорія «Кафе»:

  1. «Ірена» (готель «Ірена»)
  2. «Вишиванка» (Meet & Eat)
  3. Шампанерія «Х&Х»
  4. Кафе «Centaur»

Категорія «Кафе-кондитерська»:

  1. «Львівські пляцки»

Категорія “Пивний ресторан»:

  1. Ресторан пивоварня «Кумпель»
  2. Пивна ресторація «Кумпель»
  3. Театр пива «Правда»
  4. Ресторан «Mons Pius / Пиво & М’ясо»

Категорія «Паб»:

  1. «The Гриль»
  2. «The Mexican»
  3. «T.G.Amigos»

Категорія «Ресторан»:

1.Ресторація «Бачевських»

  1. Ресторан «Трапезна» (Готельно-ресторанний комплекс «Вежа Ведмежа»)
  2. Клуб «Split Lviv»
  3. Ресторан «Валентино»
  4. «Сelentano ristorante»
  5. Ресторан «Панська гора» (Готель «Панська гора»)
  6. «Атляс»
  7. Ресторан a lacarte «Portus» («Rixos-Prykarpattya»)
  8. Ресторан «Леополіс»
  9. Ресторан «На Шевській»
  10. Ресторан «Євроготель»
  11. Ресторан «Соната»
  12. Ресторан «Тарон»
  13. Ресторан «Шкоцька» (готель «Аtlas Deluxe»),
  14. “Голодний Микола”

Довідка

Ініціатива якості "Бранденбурзька гостинність"

“Бранденбурзька гостинність" Асоціації готельно-ресторанного бізнесу землі Бранденбурґ DEHOGA Brandenburg була започаткована у 2004 році 22-ма потсдамськими рестораторами, а з 2009 року ініціатива стає всеохоплюючою та проходить в усіх регіонах землі Бранденбург. За допомогою так званого «таємного візиту» (Mystery Checks) об'єктивно перевіряється якість продуктів харчування/напоїв та послуг, атмосфера та гостинність. Оцінка є основою для детального звіту, який отримує кожний ресторан, що бере участь в ініціативі. Це включає в себе оцінювання якості з погляду гостя і в такий спосіб допомагає виявити слабі місця та підвищити потенціал підприємства харчування. А це, в свою чергу, уможливлює свідому, послідовну та цілеспрямовано діяльність над підвищенням якості роботи. Тільки ті учасники, котрі здобудуть принаймні 76% від мінімальної кількості балів, отримують біло-голубу табличку-відзнаку, яка буде дійсною протягом двох років.

За час існування ініціативи "Бранденбурзька гостинність" вже більше 400 підприємств харчування долучилися до її проведення; багато з них беруть участь від самих початків, щоразу проходячи новий раунд тестування, аби мати змогу гарантувати стабільну якість у своїх закладах. На даний момент відзнаку "Бранденбурзькі гостинність" мають 230 підприємств харчування.

Ініціатива якості «Львівська гостинність»

Ініціатива «Львівська гостинність» вперше була проведена в Україні 5 липня 2011 року, в рамках якої відбулась сертифікація за зразком ініціативи «Бранденбурзька гостинність» у Німеччині (з допомогою якої DEHOGA Brandenburg підтримує рестораторів німецької федеральної землі у забезпеченні належної якості та маркетингу). В 2011 році участь в проекті взяли 25 закладів, серед яких нагороду ініціативи «Львівська гостинність 2012-2013» отримали 23 заклади. Організаторами та партнерами в 2011 році виступили Комітет з туризму Львівської торгово-промислової палати, німецька Асоціація готельно-ресторанного бізнесу землі Бранденбурґ (DEHOGA Brandenburg), Німецько-український партнерський проект у сфері бізнесу, Львівський туристичний альянс, Центр Підтримки Бізнесу NewBizNet та Львівська міська рада..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: