Львів в лютому отримає автобуси "Електрону"

7 вересня 2015 року стало відомо, що ТОВ СП «Електронтранс» виграло тендер на постачання Львову 10 автобусів за 35,85 млн грн.

Пише Дивись.Інфо з посиланням на Твоє місто.

Однак в міста на цю покупку було передбачено лише 20 млн. грн, за які можна було б купити лише 6 автобусів. Тоді керівник ЛК АТП-1 Михайло Сидорович розповів, що підприємство звертатиметься до міської ради, щоб вони виділили додаткові кошти на закупівлю усієї партії автобусів, які планувалося закупити. Як розповів в коментарі Tvoemisto.tv заступник керівника ЛК АТП-1 Олексій Зварич, в кінці року міська влада вирішила виділили з бюджету додатково 15 млн. грн. для купівлі усієї партії автобусів. Відтак перед ТОВ Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» в АТП-1 залишилася лише заборгованість у розмірі 850 тис. грн.

Також Олексій Зварич розповів, що нові автобуси мають бути доставлені у другій декаді лютого (10-20 лютого). Саме після цього їх випустять на вулиці міста. Поки що немає остаточного рішення, на якому саме міському маршруті вони курсуватимуть. Серед планів – щоб усі нові автобуси були на одному маршруті, який з’єднає мікрорайон Сихів та центр міста, а саме на маршруті «4а».
Щодо нових автобусів, то вони мають бути низькопідлоговими і зручними для пасажирів з особливими потребами (трап для посадки-висадки). Також в новому транспорті має бути передбачено озвучення зупинок, а також електронне табло, на якому висвічуватимуть назви зупинок.
Нагадаємо, що нещодавно АТП-1 оголосило тендер на закупівлю ще 55 нових низькопідлогових автобусів, витративши на це орієнтовно понад 200 млн. грн. Відкриття тендерних пропозицій в рамках оголошеного тендеру заплановано на 26 лютого. Передбачається, що автобуси будуть довжиною від 11,9 м до 12,5 м та пасажиромісткістю не менше 100 осіб (щонайменше 30 сидячих місць).

Згідно з технічними умовами тендеру, автобуси повинні бути випущені не раніше 2016 року, обладнані трапом для заїзду інвалідного візка, оснащені дизельним двигуном, відповідним екологічному стандарту Євро-5. Термін експлуатації має бути не менше, як 10 років, гарантійний термін – щонайменше 12 місяців або 100 тис. км пробігу.
Щодо цих автобусів, то в АТП-1 немає точних даних, на яких маршрутах вони б мали курсувати. Слід зазначити, що для обслуговування своїх маршрутів міське комунальне підприємство має своїх 80 автобусів, які обслуговують автобусні маршрути 1А, 2A, 3А, 4А, 5А, 6А, 7А, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47А.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: