На Жовківщині після реконструкції відкрили дитячу школу мистецтв

У неділю, 31 січня, у м. Дубляни  Жовківського району після реконструкції  урочисто відкрили  Дитячу школу мистецтв імені Степана Турчака. Захід відбувся  за участі першого заступника голови Верховної Ради України Андрія Парубія, голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки,  керівництва та мешканців міста і району. 

Під час вітального слова Олег Синютка зазначив, що сьогодні у Дублянах твориться маленька частинка великої української справи.

"Сьогодні закладається фундамент у наш завтрашній день,– сказав голова Львівської ОДА. –   Діти, які тут виростуть, які займатимуться у цій школі знатимуть, що Україна - це частина великої Європи, що українська  культура є  надбанням світової спадщини, що наша земля здатна народжувати та виховувати талановитих і розумних людей".

Опісля керівник області вручив  Подяку  міському голові Дублян Василю Поповичу за високий професіоналізм у роботі та особистий внесок  під час  реалізації даного проекту.

За словами голови Жовківської районної державної адміністрації  Надії  Щур, кількість приміщень у школі збільшилось завдяки добудованому корпусу, відтак всюди проведені необхідні ремонтні роботи для ефективного навчання дітей, естетично оформлено внутрішній вигляд будівлі.

"Вихованці  школи  є постійними учасниками щорічних обласних і всеукраїнських виставок-конкурсів дитячого малюнку, музичних фестивалів, конкурсів у Жовкві, Львові, Києві»,– зазначила Надія Щур. –  В школі виховуються талановиті учні, які завжди вражають та надихають своєю творчістю. Неабияких мистецьких успіхів вони досягають як завдяки своїй наполегливій праці, так і плідній роботі викладацького колективу, що володіє високим професіоналізмом".

На сьогодні Дублянська ДШМ налічує 40 викладачів з різних спеціальностей. Охоплює три мистецькі відділення: музичне, художнє, хореографічне. Музичне відділення складається з шести відділів: фортепіанного, струнно-смичкових, народних і духових інструментів, сольного співу й музично-теоретичного.  Також працюють відділення у смт. Куликів (хореографія, духові, сопілка), Грибовичі (хореографія і сопілка), с. Дорошів (хореографія). Зараз у школі навчаються 465 учнів.

Дублянська дитяча школа мистецтв ім. Стефана Турчака створена у 1991 році.  Заклад носить ім'я головного диригента Державного академічного симфонічного оркестру України Стефана Турчака.

До слова,  загалом на реконструкцію витрачено  понад  2  млн. грн, з них з державного фонду регіонального розвитку  709 тис. , з  місцевого бюджету  1 млн. 648 тис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: