У Стрийському районі завершився IV регіональний дитячий турнір пам’яті Артура Бойка

Нещодавно у спортзалі Стрийської ДЮСШ завершився IV регіональний турнір з футболу серед дітей 1999-2000 р.н., присвячений світлій пам’яті відомого далеко за межами Стрийщини футболіста та дитячого тренера Артура Володимировича Бойка. Про це Дивись Інфо повідомила заступник начальника управління молоді і спорту ЛОДА Оксана Вацеба.

Організаторами цього турніру виступили: відділ молоді та спорту Стрийської міської ради, Стрийська ДЮСШ, а також батьки тих юних футболістів, які робили свої перші кроки у футболі під керівництвом А.В. Бойка. Меценатом турніру вже вкотре виступив голова благодійного фонду «Добре серце» Олег Канівець. Головний суддя змагань – Віктор Шиманський (м. Стрий).

На урочистій церемонії відкриття всіх учасників та гостей привітали: заступник голови благодійного фонду «Добре серце» Юрій Вінярський, головний спеціаліст відділу молоді та спорту Стрийської міської ради Руслан Каліцун, директор Стрийської ДЮСШ Олексій Кухар, заступник головного редактора газети «Фортуна» Михайло Олійник, директор Стрийської районної ДЮСШ "Сокіл" Павло Дуда, директор Новороздільської ДЮСШ Ярослав Вацик, ветеран стрийського футболу Мирон Черепущак та інші.

Під звуки Державного Гімну України капітани усіх команд підняли Державний Прапор України. Далі священнослужитель Стрийського Катедрального Храму Успіння Пресвятої Богородиці о. Степан Кузишин привітав учасників змагань, поблагословив та побажав усіляких гараздів. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять А.В. Бойка. Перший тренер Артура Бойка Олексій Петрович Кухар коротко розповів про його життєвий шлях та побажав командам-учасницям вдалої гри і подальших успіхів у спорті та житті.

У цьогорічному турнірі взяли участь чотири дитячі команди: ДЮСШ (Стрий, тренер Василь Багрич), ДЮСШ (Новий Розділ, тренер Ярослав Вацик), а також дві збірні команди Стрийської районної ДЮСШ "Сокіл", які розподілилися на дві команди – Дашава (тренер Роман Іванців) та Дуліби (тренер Павло Дуда).

Змагання проводилися за коловою системою. Регламент турніру – 2 тайми по 15 хвилин. Суддя турніру – Микола Василишин (Стрий). У розмові зі мною Віктор Васильович зазначив, що, не дивлячись на свій юний вік

В результаті цікавої, безкомпромісної та комбінаційної гри, переможцями цього турніру виявилася збірна команда ДЮСШ (Стрий); друге місце виборола команда ДЮСШ (Новий Розділ), третє – збірна Стрийської районної ДЮСШ "Сокіл".

Переможець та призери були нагороджені кубками, медалями та грамотами.

Суддівський комітет турніру визначив кращих гравців у номінаціях: воротар – Василь Вайда (Стрийський район), захисник – Валентин Білінський (Стрий), гравець – Андрій Трухима (Новий Розділ). Наймолодший учасник – Артур Бойко (Стрий). Усі вони були нагороджені футбольними статуетками та дипломами.

DSC02832 DSC08014

Довідково.

Артур Бойко народився 1 листопада 1963 року у Моршині. З дитячих років полюбив футбол. У 1971 році записався до секції футболу Стрийської міської ДЮСШ. Його першими тренерами були Олексій Петрович Кухар та Петро Васильович Довбуш. Згодом він виступав у футболках відомих українських футбольних команд, серед яких: «Скала» (Стрий), «Торпедо», «Волинь», «Підшипник» (усі – Луцьк), «Дніпро» (Черкаси), «Поділля» (Хмельницький), «Явір» (Суми), «Цементник» (Миколаїв) та «Авангард» (Жидачів).

Після завершення кар’єри футболіста Артур Бойко присвятив своє коротке, але яскраве життя вихованню молодого покоління. Протягом 12 років він працював дитячим тренером з футболу Стрийської ДЮСШ. За цей час він разом зі своїми вихованцями неодноразово ставав переможцем та призером багатьох регіональних, обласних, всеукраїнських та міжнародних турнірів. Три його сини – Олександр, Артур та Марко теж з дитячих років полюбили футбол.

Старший син – Олександр – на даний час працює дитячим тренером Академії футболу «Скала» (Моршин), середній – Артур – займається футболом в Академії футболу «Скала» (Моршин) і мріє також стати відомим футболістом. Ну а наймолодший син – Марко – тільки робить свої перші кроки у футболі. На превеликий жаль, 3 травня 2012 року перестало битися серце Артура Володимировича Бойка. Світла пам’ять про відомого футболіста, тренера, друга та батька назавжди залишиться у серцях його земляків та друзів.

 

Михайло ОЛІЙНИК, м.Стрий. Фото автора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: