Генконсул Росії у Львові протиправно отримав дипломатичні номери

Громадські активісти зі Львова дізналися обставини щодо протиправної видачі керівником Територіального сервісного центру м. Львова Плашовецьким О.А., дипломатичних номерів третьому консулу Генерального консульства Російської Федерації у м. Львові Терентьєву А.О.

Повідомили Дивись.Інфо у ГО «Вектор Європейського Розвитку «ВАРТО».

Активісти пишуть, що з достовірних джерел стало відомо – 29 грудня 2015 року начальником Територіального сервісного центру міста Львова Плашовецьким Олександром Андрійовичем проведено видачу дипломатичних номерних знаків D3010358 автомобілю марки CHEVROLET моделі TAHOE, кузов № XWFSK6E01C000096, 2012 року випуску, чорного кольору, який належить вищезгаданому громадянину РФ Терентьєву А.О. Процес реєстрації відбувався в надстислі терміни і з порушенням вимог закону. Процедура отримання дипломатичних номерів не є простою та займає тривалий час. Зокрема, не було отримано резолюції (клопотання) від керівництва МВС та Міністра Закордонних Справ України. Тобто, по-факту, Плашовецьким О.А. було особисто прийнято рішення про видачу дипломатичних номерних знаків без погодження зі своїм керівництвом та вчинено перевищення меж своїх службових повноважень.

"Така оперативність у видачі дипломатичних номерів представнику країни-агресора породжує ряд запитань, як в жителів м. Львова, так і у активістів.
Згідно з отриманою інформацією, цей дипломатичний автомобіль мав бути задіяний з диверсійною метою під час «Маршу смолоскипної ходи» у м. Львові 1 січня 2016 року. Саме на ньому мали перевозитися диверсійні групи, психотропні речовини та зброя! Мета – дестабілізація ситуації у м. Львові, порушення громадського спокою та порядку! За неперевіреною інформацією дипломатичні номери були одразу продубльовані та використовуються декількома автомобілями-клонами", - зазначають у громадській організації.

Разом з тим, отримавши таку інформацію, юристами ГО «Вектор Європейського Розвитку «ВАРТО»» уже подані звернення до Управління СБУ у Львівській області, Прокуратуру Львівської області, Головне Управління Національної Поліції у Львівській області, з вимогою перевірити дані факти! Якщо вони будуть підтверджені, вимагатимемо жорстких дій та покарання всіх винних. В свою чергу, представники Російського Консульства нехай дають пояснення, з якою метою їм знадобилися дипломатичні номери в пришвидшені строки та яка доля (маршрути) цього (цих) автомобіля ( автомобілів).

Крім того, не обійшлось у цій ситуації і без звернення голови ГО «Вектор Європейського Розвитку «ВАРТО»» до одного з народних депутатів ВР України, який підтримав активістів та направив депутатське звернення до відповідних правоохоронних органів. Відповідь ми отримаємо незабаром, адже строк розгляду депутатського звернення встановлено законом України «Про статус народного депутата України»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: