Бізнес, влада та громада спільно розвиватимуть курорти у Карпатах

Карпатські курорти Сколівського району, зокрема смт. Славське та с. Волосянка, мають потужну рекреаційну базу для розвитку туризму європейського рівня. Проте цей розвиток стримують недостатньо якісне обслуговування, занедбана інфраструктура та відсутність цікавих програм для відпочивальників. Такі недоліки озвучили місцеві підприємці на зустрічі з представниками влади, яка 2 лютого відбулась у народному домі селища Славське.

У зустрічі з місцевою громадою взяв участь й перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, повідомляє прес-служба ЛОДА.

"Ніхто не приїде з Європи чи Америки, щоб зробити тут рай. Ми повинні спільно працювати, об`єднати наші зусилля на всіх рівнях. Адже запорукою сильної держави є сильне село, розвинена громада", - наголосив Ростислав Замлинський. Таку позицію підтримали й місцеві підприємці.

За його словами, значну увагу Львівська ОДА зосередить на промоції. Вже у лютому відбудеться промо-тур для журналістів з Латвійської Республіки, де місцеві підприємці зможуть показати усю привабливість та можливості курортів Славська й Волосянки.

Під час зустрічі начальник управління туризму та курортів ОДА Роман Теребенець презентував пропозиції щодо комплексного розвитку туризму на курортних територіях. Зокрема, йдеться про підвищення фахового рівня представників сфери туристичних послуг, організацію тренінгів для покращення навичок хорошого сервісу.

"Якість послуг необхідно покращувати. Тому для охочих вдосконалити навички організовуватимемо начання, - зазначив Ростислав Замлинський. - Сьогодні також є можливість реалізувати цікаві ідеї за кошти місцевих та міжнародних програм. Мінрегіонбуд України спільно з європейськими донорськими організаціями планує виділити 50 мільйонів євро для реалізації проектів бюджетної підтримки. І для співфінансування необхідно буде мати вже готові проекти".

Значну увагу також приділили питанню розвитку сільського зеленого туризму та програмам із захисту навколишнього середовища.

"Зараз ми суттєво відстаємо від Європи. Це стосується розвитку інфраструктури та розважальних програм для туристів, - зазначив начальник управління туризму та курортів Роман Теребенець. - Покатавшись у горах, люди їдуть геть, бо немає альтернативи. Тому ми вже ретельно відпрацювали план заходів, фестивалів, ярмарок та концертів, які відбудуться цьогоріч".

Він повідомив, що невдовзі має відбутися спортивно-музичний фестиваль "SlavSkiSnowFest", планується Веловікенд, Великодній ярмарок та кілька тематичних фестивалів. Також реалізовуватимуть програми з утилізації відходів та еко-акції з висаджування дерев. Розвиватимуть мережу туристичних шляхів, кемпінгових територій, гірських притулків та туристичної інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: