Полтавці на вулицях читали вірш львівського поета Григорія Чубая

На засніжених вулицях Полтави читали поезію львів'янина, якого "ламало" КДБ

Цього разу ініціатори проекту " Люди читають" взялися за вірш львівського поета Григорія Чубая "Скрипучі двері пам’яті причинено", Depo.Полтава з посиланням на Magnum Opus.

Невеличка поезія, довжиною у 12 рядків передала атмосферу зими довкола. У випуску знялося шестеро перехожих полтавців, кожен з яких прочитав по 2 рядочки.

Це не вперше полтавська молодь робить знімає відео на поезію Чубая. У серпні 2014 року Magnum Opus взяв його вірш "Коридор із дверима завбільшки в око" для випуску проекту "Встол".

Львівський поет і перекладач Григорій Чубай помер у травні 1982 року у віці 33 років. Він був одним із представників львівського андеграунду 70-х років ХХ століття. Творчість Григорія Чубая справила видатний вплив не стільки на поезію, скільки на самоусвідомлення деяких українських поетів покоління 80-х років (вісімдесятників). Посмертно видані поетичні книги "Говорити, мовчати і говорити знову" (1990), "Плач Єремії" (1999) та "П'ятикнижжя" (2013).

Оператор проекту Анна Ютченко зазначає, що про Грицька Чубая заговорили голосно на всю країну відносно нещодавно: "До того ім'я цього поета звучало переважно завдяки його сину Тарасу Чубаю - фронтмену гурту "Плач Єремії", який неодноразово писав музику на вірші свого батька. Дев'ятий випуск проекту - це наша спроба ще раз заговорити про Грицька Чубая його ж словами, образами та поетичним голосом".

Нагадаємо, проект "Люди читають"-  це відеопроект незалежного мистецького об'єднання Magnum Opus, який розпочався наприкінці лютого 2015 року. На даний момент відзнято 9 випусків, які переглянули 11.545 разів. Учасником може стати будь-який перехожий Полтави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: