Місцеві громади долучають до контролю за лісовим господарством області

На Львівщині тривають громадські обговорення планів лісогосподарських робіт, започатковані обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Зокрема, у січні працівники лісгоспів зустрілись із представниками 226-ти місцевих громад, на території яких заплановані рубки, лісовідновлювальні роботи.

"Місцевих мешканців інформують про заплановані обсяги робіт на 2016 рік, доцільність рубок лісу, їх законні підстави, - розповів начальник обласного управління Анатолій Дейнека. - Основна мета – це підвищення громадського контролю за тими процесами, які відбуваються у лісі".

За його словами, такі обговорення у громадах відбуваються досить активно. Для прикладу, нещодавно в у селі Любешка Перемишлянського району місцеві жителі зустрілись з працівниками ДП "Бібрський лісгосп" та обговорили важливі питання ведення лісового господарства. Серед них – пошкодження автомобільних доріг під час перевезення лісу, забезпечення дровами. Не менш активно відбулось й громадське обговорення щодо законності вирубки лісу в селі Михайлевичі Дрогобицького району. Основною темою дискусії стала непоінформованість місцевого населення.

"Подібні зустрічі з місцевими громадами продовжуватимуться і надалі, - розповів Анатолій Дейнека. - Окрім цього, сільські ради можуть самостійно ініціювати обговорення планів лісогосподарських робіт, котрі здійснюватимуться цьогоріч".

Керівник обласного управління лісового та мисливського господарства також нагадав, що на Львівщині вперше в Україні відкрили для громадськості інформацію про лісове господарство. Отже, кожен громадянин може безперешкодно ознайомитись із планами та дозволами на здійснення рубок, інформацією про лісопорушення, браконьєрство та іншими даними на сайті: http://www.lvivlis.com.ua/.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: