У Львові вперше за сім років не будитимуть бабаків для прогнозу весни

У Львові вперше за сім років не будитимуть бабаків. Тварини заснули дуже пізно і досі міцно сплять. Про це ZAXID.NET розповів директор Львівського еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, пише Дивись.Інфо.

«Ми не плануємо будити бабаків, тому що вони заснули дуже пізно. Вони постійно були у нас на вулиці, а в сплячку впали приблизно у середині грудня. Тобто сплять лише півтора місяця і сплять досить таки міцно», – пояснив Ігор Антахович.

За його словами, бабаки у Львові, як правило, засинали до кінця листопада, хоча п'ять років назад, коли було різке похолодання, тварини впали у сплячку вже у жовтні.

«Якщо порахувати, то це вперше за сім років ми спеціально не будитимемо бабаків. Саме свято відзначалося шість років – у 2016 році мав би бути сьомий раз», – додав директор Львівського еколого-натуралістичного центру.

У самому центрі зараз залишилося лише дві самки бабаків. Самець Мишко, який і віщував у попередні роки на Стрітення прихід тепла, восени минулого року помер.

«Мишка ми втратили, тому що відвідувачі центру нагодували його солоним насінням. Через це у нього відмовила підшлункова залоза і він загинув. Відвідувачі не дуже зважають на великий плакат «Тварин не годувати». Тому за минулу осінь окрім Мишка ми з тієї ж причини втратили ще й двох самців павичів, одну самку павича і ледь встигли врятували овечку, яку нагодували мороженою капустою», – додав Ігор Антахович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: