Перереєстрація автотранспорту, який переобладнали для роботи на газовому паливі, є обов’язковою

У регіональному сервісному центрі зазначають, що коли автотранспорт переобладнують для роботи на газовому паливі, його потрібно обов’язково перереєстровувати. Як запевняє в.о. директора регіонального сервісного центру МВС України у Львівській області Сергій Клочко, цю процедуру водії можуть пройти у будь-якому територіальному сервісному центрі за короткий період часу.

Окрім того, посадовець наголошує на необхідності проходження самої процедури встановлення газового обладнання на підприємствах, які мають відповідні ліцензії, свідоцтво та дозвіл на таку діяльність. Лише такі підприємства можуть гарантувати наявність відповідних знань у працівників, мають обладнання, яке пройшло перевірку, а також несуть відповідальність за проведені роботи.

«Ця тема зараз дуже актуальна. Адже ціна на пальне зростає і кожен водій намагається заощадити. Все частіше власники автотранспорту встановлюють на свої автомобілі газове обладнання (ГБО), однак нехтування процедурою перереєстрації є неприпустимим», - зазначає Сергій Клочко.

Відповідно до законодавства, реєстрація переобладнання автотранспорту для роботи на газовому паливі є обов’язковою. Перереєстровувати автомобіль необхідно у територіальному сервісному центрі, незалежно від місця проживання, що є вагомим плюсом, адже можна обрати будь-який сервісний центр та швидко пройти усю процедуру перереєстрації в одному приміщенні.

«По-перше, офіційна перереєстрація такого транспортного засобу - це безпека. Адже підприємство, де встановили ГБО, відповідає за якість свого обладнання, а експерт у сервісному центрі проводить додатковий огляд та перевіряє усю документацію на обладнання. По-друге, коли власник транспорту захоче його продати, виникнуть проблеми, адже у базі даних не буде вказано, що автомобіль має встановлене ГБО, а по факту воно є, і це грубе порушення, а відтак процедура продажу-купівлі машини не відбудеться»,- пояснюють у регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області

Ознайомитись з переліком необхідних документів для фізичних та юридичних осіб, а також дізнатись вартість послуги перереєстрації можна на сайті регіонального сервісного центру МВС у Львівській області rsc.lviv.ua.

Сектор зв’язків з громадськістю Регіонального сервісного центру МВС у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: