У Львівській міськраді не пояснили ситуації з проїздом пільговиків, бо Щир на лікарняному

Кореспондент ІА ZIK так і не зміг сьогодні отримати інформацію від Львівської міськради щодо того, чому водії маршруток відмовляються перевозити пільговиків. У прес-службі заявили, що коментарі на цю тему компетентний давати лише начальник управління транспорту та зв’язку міськради Віктор Щир, однак саме сьогодні його немає.

Після скарг пільговиків на те, що сьогодні водії львівських маршруток відмовляються перевозити їх безоплатно, кореспондент ІА ZIK звернувся до прес-служби за коментарем. Після кількох годин він отримав відповідь, що лише начальник управління транспорту та зв’язку міськради Віктор Щир може прокоментувати ситуацію, що склалася. Однак сьогодні його немає на роботі – начальник управління на лікарняному.

За словами представника прес-служби, Віктор Щир буде на роботі вже завтра. Він дасть брифінг щодо цієї ситуації. Заплановано, що зустріч з журналістами відбудеться приблизно о 12.00.

На запитання, чи відомо щось про документ, на який посилаються водії, відмовляючи у пільговому проїзді, у прес-службі повідомили, що про нього немає ніякої інформації.

Нагадаємо, попри прохання керівництва Львівської ОДА, водії маршруток у Львові відмовляються возити безкоштовно пенсіонерів та інших пільговиків.

Зокрема, сьогодні, 8 лютого, до редакції ІА ZIK звернулися пільговики, які їздять маршруткою №33. Вони розповіли, що водії відмовляли у безоплатному проїзді пенсіонерам. Шофери просять пільговиків сплачувати 4 грн за проїзд, посилаючись на якийсь невідомий документ.

Нагадаємо, керівництво Львівської облдержадміністрації закликало автомобільних перевізників на приміських та міжміських маршрутах забезпечити пільговикам безкоштовний проїзд.

Як розповіла заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, у Верховній Раді України вже зареєстрований законопроект, який передбачає виділення коштів на компенсацію за перевезення пільговиків. Для Львівщини у документі передбачено більше як 87 мільйонів гривень.

У Львівській облраді 26 січня заслухали звіт робочої групи з вивчення ситуації, що склалася у сфері автоперевезень на Львівщині. Відповідно до рішення, приміські та міжміські (у межах Львівщини) маршрутки не потрібно виселяти на околиці Львова. Крім того, одним із пунктів документа перевізників зобов’язали возити безкоштовно всі пільгові категорії громадян.

На сторінці у Facebook ЛОО ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» йшлося про те, що керівникам АТП в межах Львівської області рекомендуватимуть із 8 лютого до 1 квітня возити безкоштовно лише учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів. Інші пільговики повинні будуть платити за проїзд.

Водночас зазначимо, у бюджеті Львова на 2016 рік закладено 43 млн грн на компенсацію за пільговий проїзд у громадському транспорті, незважаючи на те, що у Держбюджеті на той момент не було передбачено цього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: