Мрія Садового: що і як

Трамвайну колію, яка з’єднає найбільший житловий масив Львова з центром, сихівчани чекали роками і вже цього року перший трамвай поїде по новій колії. Як здійснюється будівництво трамвайної колії на Сихів, чому були затримки і коли ж він все-таки поїде?

Кінець маршруту

На кінці маршруту за ринком «Санта-Барбара» вже облаштовано дренажні колодязі, водяні переходи, відсипана основа для будівництва розворотного кільця. Тут буде кінцева зупинка трамваю та диспетчерський пункт.

IMG_1820Ринок «Санта-Барбара» все-таки перенесуть

Довго велися переговори щодо долі ринку «Санта-Барбара» і попередньо було досягнуто згоди з підприємцями про перенесення торговельних павільйонів на вул. Антонича. На разі, сторони мають підписати Меморандум. До ринку вже зроблена основа, встановлені трамвайні плити, рейки, бордюри та замощено ділянку римським каменем.

IMG_1824Почали облаштовувати зупинки

Вже почали облаштовувати зупинки та вимостили бордюри. Всього вздовж маршруту буде 24 зупинки, 9 з яких облаштують для людей з особливими потребами. Краї зупинок буде вимощено тактильною плиткою, повідомляє прес-служба ЛМР.

IMG_1835

На маршруті курсуватимуть і нові трамваї

За кошти ЄБРР придбають 7 нових низькопідлогових трамваїв для Львова, які курсуватимуть і на Сихів. Тендер виграв львівський «Електрон».

elektronsajtelectron.ua

Працюють над благоустроєм

Почали роботи з відновлення благоустрою газонів біля трамвайної колії, повертають знятий шар грунту, щоб навесні тут виросла трава.

IMG_1852

Завершують розворотне кільце біля кінотеатру Довженка

Для завершення робіт з облаштування запасного розворотного кільця залишилося влаштувати рейки та замостити ділянку римським каменем.

IMG_1866Завершення робіт на мості

На Сихівському мості, що з’єднує дві частини проекту, завершують замощувати трамвайну колію римським каменем.

IMG_1881Готують з’їзд з мосту

Вже почали облаштовувати з’їзд з пр. Червоної Калини на вул. Хуторівка.

IMG_1899 IMG_1904Питання з колектором вирішено

Завершення проекту відтермінувалося у зв’язку з виникненням непередбачуваної потреби у заміні аварійного колектора, на що, відповідно, не було закладено коштів. Але ЄБРР виділив додатково 6 млн євро на вирішення цього питання і вже розпочали будівництво колектора.

IMG_1932 IMG_1941Встановлюють труби колектора

На ділянці поруч з входом у парк «Залізна Вода» монтують труби нового колектора.

IMG_1947Нижній колектор

Вже збудували камеру, за якою встановили і спаяли чотири секції труби та частково засипали піском.

IMG_1955 IMG_1959Активні роботи відновлять після потепління

Трамвайну колію неможливо збудувати якісно взимку. Як тільки потепліє - розпочнуть активні роботи. І вже, як обіцяють підрядники, восени трамвай поїде.

IMG_1970Роботи і рух коштів контролює французька компанія

Технічний нагляд та контроль за використанням коштів здійснює французька компанія «Еджіс Інтернешнл».

tram_koshty_ua101

Переваги трамваю

Завдяки новій трамвайній колії з Сихова до центру можна буде комфортно дістатися за 25-30 хв. Окрім цього, трамвай є одним з найбільш екологічних видів транспорту. Завдяки скороченню викидів СО2, сихівчани відчують покращення екологічного стану в районі Сихова.

Чому всі так чекають на нову трамвайну колію?

Нагадаємо, будівництво трамвайної колії на Сихів передбачено Генеральним планом Львова. Згідно з проектом, буде прокладено 11,5 км колії в обидва боки по вул. Стуса вздовж пр. Червоної Калини до ринку «Санта-Барбара». Тендер на виконання робіт виграла компанія «ONUR» (Туреччина). Технічний нагляд за ремонтними роботами здійснює французька компанія «Еджіс Інтернешнл».

З Сихова до центру трамваєм можна буде дістатися за 25-30 хвилин. Окрім цього, проект має на меті зменшити транспортне навантаження найбільшого житлового масиву Львова (150 000 мешканців), що матиме позитивний вплив на екологічну ситуацію району та соціальний добробут львів’ян.

Проект реалізовується за рахунок кредиту від ЄБРР у розмірі 12 млн. євро, гранту німецького уряду у 5 млн. євро, технічної допомоги ЄС у розмірі 1,5 млн. євро та за кошти з міського бюджету – 8,850 млн. євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: