Громадськість категорично проти ліквідації Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Організатори громадських слухань 10 лютого 2016 року не запропонували аудиторії жодного раціонального аргументу на користь реформи, яку запланували провести у службі екстреної медичної допомоги Львівщини. Натомість працівники служби екстреної допомоги, які прибули з усіх районів Львівської області, відверто заявили, що ліквідація Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф задумана виключно з метою зміни керівництва, і жодних позитивних реформ не передбачає, тим більше, що такі реформи вже тривають. Ліквідація загрожує втратою ліцензій на використання важливих медичних засобів, що може заблокувати роботу служби як мінімум на півроку та невиправданими витратами на процедури ліквідації та створення нової служби.

«Треба віддати належне працівникам екстреної допомоги області, які виявили свою громадянську позицію щодо цього питання, наголошуючи саме на інтересах пацієнтів. Натомість результати громадських слухань викликають дуже багато запитань до депутатської комісії ЛОР з питань охорони здоров’я, оскільки вони продемонстрували повну некомпетентність у питанні, що могло бути проведеним через рішення облради, якби не почалися протести громадськості. В голові не вкладається, як можна планувати ліквідацію підприємства не залучивши до обговорення керівництво установи, фахівців, не повідомивши працівників, не маючи жодних економічних розрахунків? Таке безвідповідальне ставлення депутатів до важливих рішень реально загрожують безпеці життя і здоров’я мешканців області» - заявила голова Львівської обласної організації Української народної партії Ольга Давид, яка взяла участь у заході.

Результатом громадських слухань, в яких взяли участь понад 200 осіб, стала одностайна вимога до Львівської обласної ради відмовитися від ліквідації і провести упорядкування служби екстреної медичної допомоги шляхом приєднання до діючого Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Львівської і Дрогобицької станцій швидкої допомоги на правах структурних підрозділів.

Довідка:

Нещодавно у Львівських медіа з’явилася інформація, що Львівська обласна рада на найближчій сесії має намір прийняти рішення про ліквідацію Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф, а також та юридичних осіб Львівської та Дрогобицької станцій швидкої допомоги, нібито з метою проведення реформи служби екстреної медицини Львівської області та створення єдиного підприємства. Наміри депутатів ЛОР викликали обурення у громадськості та працівників установ, які в таких діях вбачають небезпеку блокування роботи екстреної допомоги в Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: