Львівська міська рада витратить 1 мільярд 600 мільйонів гривень без урахування думки громади

11 лютого 2016 року під час пленарного засідання члени фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді звернулися до міського голови Львова Андрія Садового із вимогою припинити кулуарну практику роботи міської ради 7-го скликання. Чиновники Садового постійно порушують терміни розгляду проектів ухвал, а важливі рішення для громади міста приймаються в закритих кабінетах. Цього разу, міська влада хоче розпорядитися 1 мільярдом 600 мільйонами гривень без врахування думок депутатського корпусу чи громадськості.

У заяві націоналістичної фракції зазначено:

«Ми, депутати Львівської ради фракції ВО «Свобода», вкотре констатуємо, що формат роботи новообраної міської ради продовжує скочуватись до абсолютної закритості від громадськості та кулуарних методів ухвалення рішень.

Показовим став процес підготовки бюджету розвитку міського бюджету Львова, від реально впливу на який було по суті відсторонено депутатський корпус та активну громадськість міста. Зокрема, на розгляд депутатської комісії з питань фінансів та планування бюджету остаточний варіант проекту цього рішення подали лише 10 лютого - фактично у переддень пленарного засідання.

Більш того, так звані громадські слухання 9 лютого щодо проекту бюджету проводили у приміщенні малої сесійної зали Львівської міської ради, яке фізично нездатне вмістити усіх бажаючих висловити свої зауваження та пропозиції щодо бюджетних видатків.

Проект ухвали «Про внесення змін до переліку об’єктів, видатки на які у 2016 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова», попередньо не було опубліковано на сайті Львівської міської ради згідно з вимогами Регламенту Львівської міської ради та ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації». Більш того, грубо було порушені строки розгляду проекту такої ухвали, передбачені статтею 73 Регламенту Львівської міської ради.

По суті документ, який передбачає розпорядження понад 1 мільярдом 600 мільйонів гривень громади міста розробляли посадовці у закритих кабінетах, без врахування думок громадськості. Як наслідок – значна кількість об’єктів, передбачених у проекті бюджету, не мають проектно-кошторисної документацій, а значить роботи по них не будуть виконані впродовж поточного року.

Наголошуємо, що така практика роботи Львівської міської ради 7-го скликання призведе до встановлення режиму ручного керування бюджетом та повного нівелювання інституту депутатів міської ради як представників громади міста. Залишаємо за собою право звернення до суду із позовом про визнання протиправними дій Львівського міського голови та керівників виконавчих органів щодо ігнорування ними вимог чинного законодавства України щодо попереднього ознайомлення депутатів та громадськості міста із проектами рішень ради» зазначено в заяві фракції

Прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: