У Дрогобичі проведуть реконструкцію прибудов біля школи

На початку засідання постійної комісії з питань будівництва, житлово-комунального господарства, енергоефективності, альтернативної енергетики, промисловості та інвестиційної політики, голова комісії Богдан Гагалюк проінформував депутатів про результати виїзного засідання в місто Дрогобич, яке відбулося 29 січня. Про це повідомила прес-служба облради.

Єдиним питанням, що розглядалося на цьому засіданні – ситуація, яка склалася з реконструкцію з прибудовою ЗОШ №5 у м. Дрогобичі.

"Будівництво триває з 1993 року. У 2015 році була реальна можливість завершити будівництво. Всього було виділено зі всіх рівнів бюджетів 4495 тис. грн., в тому числі 4000 тис. грн з ДФРР. З 1 січня 2016 р школа мала почати функціонувати. Всі кошти замовником були перераховані підряднику вчасно і в повному обсязі згідно умов договору. Затримок щодо оплати виконаних і заактованих робіт не виникало. В зв’язку з невиконанням робіт і поверненням коштів в державний бюджет надзвичайно мала імовірність отримання фінансування з ДФРР у 2016 році. Візуальний огляд об’єкту, його стан і обсяг робіт, які необхідно було здійснити для завершення, дають всі підстави стверджувати, що при правильній організації робіт можна було завершити об’єкт у відведений договором термін. Було ознайомлено присутніх зі змістом листів Дрогобицької міської ради та ТзОВ «Львівський будівельний холдинг», які надійшли на розгляд комісії. Було зазначено, що ситуація, яка склалася з невиконання ТзОВ «Львівський будівельний холдинг» своїх зобов’язань, носить системний характер. До робіт, які виконує ТзОВ «Львівський будівельний холдинг», мають претензії і на інших об’єктах будівництва, як-то в м. Ходорові Львівської області та м. Мукачево Закарпатської області", – зазначив Богдан Гагалюк

За результатами виїзного засідання комісії депутати прийняли рішення: скерувати лист до Дрогобицької міської ради з рекомендацією розірвати договір з ТзОВ «Львівський будівельний холдинг», звернутися до прокуратури Львівської області щодо залучення її в якості третьої сторони, оскільки мова йде про ознаки нецільового використання (розкрадання) бюджетних коштів, а також звернутися до господарського суду Львівської області з пропозицією врахувати висновки комісії щодо ситуації, яка склалася з виконанням договору щодо реконструкції з прибудовою ЗОШ №5 на вул. Зварицькій в м. Дрогобичі Львівської області (перша черга).

Окрім того депутати розглянули проект Положення про постійну комісію з питань будівництва, житлово-комунального господарства, енергоефективності, альтернативної енергетики, промисловості та інвестиційної політики. Після обговорення та уточнення окремих положень депутати затвердили положення в цілому та скерували його на розгляд постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики для погодження та винесення питання на розгляд сесії Львівської обласної ради.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: