У Львові провокатори навмисне нагнітають ситуацію в місті

Під час пленарного засідання 2-ї сесії Львівської міської ради депутати-свободівці звернулися до начальника управління СБУ у Львівській області Віктора Андрейчука стосовно нищення вандалами меморіального комплексу жертвам НКВС у Львові. Минулого тижня невідомі особи демонтували та викрали із Янівського кладовища три бронзові плити які були міцно прикріплені до стіни. Про це повідомили у прес-службі партії.

Зловмисники демонтували та викрали три бронзові плити розміром 2 м х 40 см та товщиною 3 см, які були прикріплені до стіни дюбелями.

Наголошуємо, що такі випадки у Львові набувають систематичного характеру – у жовтні 2015 року невідомі особи демонтували меморіальну дошку, встановлену на честь ідеолога українського націоналізму Дмитра Донцова на вул. Лисенка. 5 лютого цього року на урядову гарячу лінію надійшло повідомлення про замінування пам’ятника Степану Бандері, що на пл. Кропивницького.

Такі правопорушення слід невідкладно розслідувати, виявити винних у їх вчиненні та притягнути цих осіб до кримінальної відповідальності. В протилежному випадку, це лише спонукатиме провокаторів продовжувати вчиняти злочинні дії.

«Очевидно, що мова йде про системні дії провокативних елементів, які мають чітку мету дестабілізації ситуації та продовження наруги над націонал-патріотичними символами у місті. Ми вимагаємо невідкладно виявити і притягнути до відповідальності винних у нарузі над меморіальним комплексом жертвам НКВС у Львові, а також вжити заходів, спрямованих на запобігання подальших провокацій у місті» – йдеться в звернення фракції

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: