Міста Львівщини отримають додатковий фінансовий ресурс

Про це повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин за підсумками робочого візиту до Києва. «Вчора  зустрічався із міжнародним менеджером Проекту «Місцевий розвиток,  орієнтований на громаду-III» паном Хендріком ван Зилом. Приємно, що керівництво ПРООН ( Програма Розвитку ООН)  позитивно оцінює співпрацю з Львівською областю в частині реалізації проектів місцевого розвитку громад».

    Львівщина на сьогодні є учасником усіх чотирьох фаз Проекту. Враховуючи ефективну роботу обласної та місцевих рад, Проект надав можливість для міських рад Львівщини ( в частині ОСББ) впровадити заходи з енергозбереження. Учасниками «муніципальної компоненти» стали міста Дрогобич та Золочів. На сьогодні у цих містах реалізовується 21 проект з енергозбереження для ОСББ. 29 січня 2016  року ПРООН оголосила додатковий конкурс з відбору партнерів для участі у муніципальній програмі Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – III».

     За підсумками конкурсу,  міста Дрогобич та Золочів отримають вагомий фінансовий ресурс ( близко 140 тисяч доларів) для термомодернізації двох будинків ОСББ. Це унікальна можливість здійснити повний комплекс заходів з енергозбереження.  Відтак, мешканці ОСББ  заощадять значні кошти на опаленні будинку. Як зазначив Хендрік ван Зил,  незабаром комісія з проведення конкурсу офіційно оголосить переможців і надішле міським головам відповідні листи.

     Варто зазначити, що з 2008 року завдяки співпраці ПРООН, Львівської обласної ради та Львівської ОДА на Львівщині вдалося реалізувати 122 проекти на загальну суму понад 30 мільйонів гривень.

     Голова обласної ради подякував керівництву ПРООН за плідну співпрацю з Львівщиною та висловив сподівання у подальшій співпраці – підготовці Угоди (четвертої фази),  яка надасть додаткові можливості розвитку територіальних громад, об’єднаних зокрема.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: