Переваги медичного туризму

Туризм - тимчасовий виїзд особи з місця постійного проживання в оздоровчих, пізнавальних, професійно-ділових чи інших цілях без здійснення оплачуваної діяльності в місці перебування. Про це Дивись Інфо повідомив Олександр Кревський. 

Туризм проявляється, як форма суспільного споживання специфічних благ, послуг та товарів, що об'єктивно розвинулась внаслідок соціологізації відтворювальної функції, утворивши галузь діяльності зі створення цього специфічного продукту та організації його споживання, яка за кінцевим призначенням та характером діяльності належить до споживчих галузей господарства.

З розповсюдженням у XXI ст. комунікаційних засобів і збільшенням моторизації та зростанням добробуту туризм став одним з головних елементів відпочинку і важливим фактором життя з суспільного, господарського і культурного погляду.

Новим напрямком в галузі стає також медичний туризм.Медичний туризм - це діяльність, пов'язана з організацією медичного обслуговування пацієнтів за межами місця їх постійного проживання як всередині країни (внутрішній медичний туризм), так і за кордоном (міжнародний медичний туризм). Медичний туризм можна розділити на: профілактично-оздоровчий, лікувальний, санаторно-рекреаційний.

На практиці доволі часто поєднують медичне обслуговування з відпочинком на курортах, в оздоровчих СПА і Wellness-центрах. Медичний туризм набуває все більшої популярності, особливо серед громадян країн Західної та Східної Європи, Ізраїлю та США. У більшості населення медичне страхування не покриває лікування хронічних захворювань, операцій, повноцінного стоматологічного лікування та протезування. У зв’язку із цим люди часто обирають медичні заклади країн Азії та Східної Європи, в яких можна отримати необхідні медичні послуги дешевше і навіть в комфортніших умовах, ніж на батьківщині. Нерідко пацієнти змушені займатися цим самостійно.

Головними перевагами лікування в Україні є:

• наявність відповідного обладнання, що відповідає світовим стандартам;

• штат високопрофесійних лікарів та інших фахівців;

• низькі ціни на медичні послуги, які в десятки разів нижче, ніж у високо розвинутих країнах;

• наявність санаторіїв та курортів для лікування та рекреації;

• добре розвинена готельна та туристична інфраструктура;

• наявність джерел з мінеральними водами та лікувальними грязями;

• цікаві історичні місця та місцева гостинність.

Найбільш потрібними медичними послугами, які іноземні громадяни можуть отримати в Україні, є репродуктивна медицина, стоматологія, офтальмологія, кардіологія, естетична медицина, косметологія, пластична хірургія, а також санаторно-курортне лікування, клітинна інженерія, можливість використання банку пуповинної крові та лікування безпліддя.

В Україні швидкими темпами розвивається не тільки міжнародний, але і внутрішній медичний туризм.

Львівщина представлена лікувально-оздоровчими ресурсами, а саме: більше як 200-ма лікувальними джерелами мінеральних вод семи типів; лікувальними грязями; найбільшим в Україні родовищем озокериту, на базі яких розвиваються відомі курорти Трускавець, Моршин, Східниця, Немирів, Любінь Великий, Розлуч, Шкло.

У Карпатах розташовані чотири заповідних об’єкти: Карпатський біосферний заповідник, Національний природний парк „Синевир”, Національний природний парк „Ужанський” і Національний природний парк „Зачарована долина”. Унікальна природна екосистема Карпатського біосферного заповідника віднесена до найцінніших екосистем Землі і з 1993 року входить до міжнародної мережі біосферних заповідників, які знаходяться під захистом та егідою ЮНЕСКО. Закарпаття славиться великою кількістю джерел унікальних мінеральних та термальних вод. На території області виявлено понад 700 водопроявів мінеральних вод та розсолів в складі 67 основних родовищ мінеральних та термальних вод. В середині ХІХ століття мінеральна вода ,,Поляна Квасова” була визнана найкращою в Європі за смаковими якостями та цілющими властивостями.

Вінниччина багата якісними мінеральними та прісними підземними водами. Найбільш поширеним на території області є водоносний комплекс в тріщинуватій зоні кристалічних порід докембрію і продуктів їх вивітрювання. На території області розвідано та враховано державним балансом Хмільницьке родовище мінеральних лікувальних радонових вод (5 ділянок), родовище столових вод “Регіна” (4 джерела), 17 родовищ прісних вод (44 окремих ділянки). В розробці Немирівське родовище мінеральних радонових вод, Бронницьке мінеральної лікувально-столової води, декілька родовищ столових вод. Розвідані родовища столових вод, на п’яти із яких налагоджено розлив: «Регіна», «Княжна», «Шумилівська», «Подільська», «Росяна».

Київщина має прекрасний туристичний і рекреаційний потенціал та представлена 35-ма пам'ятками природи, 8-ім парків - пам'яток садово-паркового мистецтва і 12-ть заповідних урочищ, близько двох десятків санаторіїв і профілакторіїв, будинків відпочинку, більше десяти таборів дозвілля і відпочинку, а також славиться сільським зеленим туризмом, джерелами мінеральних вод, які конкурують за своїми цілющими якостями з кращими мінеральними водами країн Європи.

У зв’язку із вище наведеним, Громадська організація «Центр сприяння і розвитку програм та проектів ЮНЕСКО у Львівській області» проголосила своїм основним робочим проектом на 2016 рік - розвиток медичного туризму в Україні. Зазначений проект розрахований не тільки на 2016 рік, а й на наступні.

https://www.facebook.com/sasha.krevskiy/posts/10205871696660857

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: