«Личаківський цвинтар» заробив 6,3 млн грн

За 2015 рік загальний дохід, отриманий музеєм від надання послуг населенню, склав 6328,7 тис. грн., ріст загального доходу – 37,4%. З історико-культурним надбанням музею ознайомилось 177347осіб. Про це розповіла начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко під звіту про роботу у 2015 році.

Так, минулого року, з метою збереження культурної спадщини було виконано такі роботи з благоустрою та впорядкування території музею: ремонт та реставрація другої вхідної брами Личаківського цвинтаря від вул. Шімзерів, поточний ремонт та реставрація фасаду приміщення охорони біля другої вхідної брами; поточний ремонт огорожі на Полі Почесних поховань №76 (біля поховань учасників АТО), благоустрій території між полем №76 і полем №79, встановлення пам’ятників на похованнях чотирьох Героїв Небесної сотні (Поле почесних поховань №67), ремонт квітників біля надмогильного пам’ятника Івана Франка, встановлення систем відео спостереження.

Власними силами комунальне підприємство відремонтувало пам’ятників та гробниць педагога, філолога Іллі Кокорудза, підпоручика австрійської артилерії,УСС П. Ліськевича, проф.Львівської ветеринарної академії І. Курдидика, відомої галицької родини Дрималиків,

родини Рутковських, в якій похований останній директор банку «Дністер» - Зенон Рутковський, поета, театрального діяча і критика Степана Чарнецького.

«Було відреставровано пам’ятники історики, фольклориста К.Заклинського, лікаря, громадського діяча Івана Куровця, священника Філомена Авдиковського, педагога, священика Івана Фіголя, сотника УГА Василя Глуховецького, громадського діяча, дружини І.Франка Ольги Хоружинської, галицького політичного діяча Йоахима Хоминського, підприємця Роберта Домса», - розповіла Лілія Онищенкко.

Також було встановлено флагштоки на Полях Почесних поховань №№67,76, облицьовано гранітними плитами бетонний постамент на Полі Почесних поховань №76, облаштовано частину гранітних сходів на Полі Почесних поховань №76, замощено бруківкою територію, прилеглу до поховань учасників АТО, облаштовано трав’яні газони на території, прилеглій до поховань учасників АТО.

Крім того, було піднято та вирівняно 148 пам’ятників, які перебували в аварійному стані. Було встановлено надмогильний знак на віднайденій могилі інженера-архітектора, реставратора Михайла Ковальчука

У 2015 році працівники наукового відділу музею створили електронну базу даних поховань Личаківського цвинтаря 1993-2014 рр. та розпочали створення електронної бази поховань Личаківського цвинтаря з ІІ п. ХІХ ст. по 1993 р. на основі опрацювання архівних книг реєстрації поховань Личаківського цвинтаря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: