Війна за спирт: Як на Львівщині маніпулюють "горючим"

Події навколо Струтинського спиртзаводу мають розвиток: сьогодні, 15 лютого, у Львівському прес-клубі відбулась прес-конференція представників ГО "Ідея нації", під час якої спікери доводили, що сам завод хочуть розікрасти. Не оминув заходу і директор заводу, який назвав усі звинувачення активістів замовними й проплаченими. Під стіни прес-клубу прийшли ж працівники заводу, які хотіли зустрітись із головою проводу громадської організації Остапом Стахівим. Про це повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

І так, під час прес-конференції голова проводу ГО "Ідея нації" Остап Стахів повідомив про те, що громадські активісти намаються перешкодити розкраданню спиртзаводу під час війни. За його словами, сільська рада діє у змові із керівництвом заводу, тому і намагається перешкодити активістам проводити мирні акції протесту.

"Ми проводимо мирні акції протесту, щоб правоохоронці могли виконувати свою роботу", - пояснив Стахів.

spyrt_zavod_3503(11)

Він також додав, що "люди, які розкрадали державне майно, повинні понести покарання".

Адвокат Микола Степанков додав, що санкція статті передбачає максимальний термін покарання до 8 років позбавлення волі.

Водночас, за словами адвоката, зараз призначена хімічна експертиза на виявлення вмісту речовини, чотири тонни якої, нагадаємо, затримали активісти. Адвокат конкретно не відповів на запитання журналістів, чи мали взагалі право активісти затримувати автомобіль й додав, що "до роботи слідчих органів також є певні питання".

Був присутнім на прес-конференції і незалежний журналіст із Івано-Франківська Євген Гапич, який розповів, що на власні очі бачив те, як автомобіль із речовиною виїжджав із території заводу.

"Були 4 тонни рідини, яка має характерний запах спирту", - сказав він.

Також журналіст розповів, що автомобіль виїжджав із території підприємства із виключеними фарами, а самі прожектора на спиртзаводі також були вимкнені.

"Я сьогодні їду у Золочів і буду давати покази слідчим", - сказав він. Присутні на прес-конференції журналісти поцікавились, чому активістами досі не надані фото- та відеоматеріали, на які вони посилаються. Євген Гапич пояснив, що медіа отримають ці матеріали тільки разом із правоохоронцями.

Водночас журналіст запевняв про те, що номерних знаків автомобіля не вдалось зафіксувати через темноту.

Сам Остап Стахів додав, що власне люди, які виявили цей автомобіль, "не хочуть світитись перед журналістами". Не вказав журналіст і джерела, від якого він дізнався про можливі "крадіжки спирту", проте заявив, що такі факти, зі слів водія, були неодноразовими. Водночас зафіксованих доказів цьому немає.

Активісти кажуть, що йдеться про спирт класу люкс, ціна якого становить приблизно 50 гривень за літр. За його словами, із цього спирту роблять горілку. Проте самі ж активісти не заперечують і той факт, що хімічну експертизу вмісту речовини ще не проведено, а при затримані на відео зафіксовано, що рідина містить лише 40 градусів.

Водночас на прес-конференцію прийшов і директор Струтинського спиртзаводу Василь Задорожний, який відкинув усі звинувачення активістів і прямо звинуватив їх у замовності.

За його словами, попередній директор заводу воює із ним уже більше року й тепер робить це руками громадських активістів.

Заперечує директор спиртзаводу і факти про те, що завод намагаються розікрасти. Він каже, що зараз завод вийшов у п’ятірку кращих підприємств галузі в Україні.

Повний коментар директора заводу дивіться у відео Дивись.Інфо:

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: