Львівська облрада закликала ВРУ відправити у відставку уряд Яценюка

Львівська обласна рада ухвалили звернення до Верховної ради України із закликом відправити у відставку уряд Арсенія Яценюка.

За відповідне звернення сьогодні на сесії обласної ради проголосували 62 депутати.

Депутати заслухали резолюцію учасників акції протесту, яка сьогодні проходила біля облради, яку зачитав депутат Львівської облради від ВО «Свобода», боєць добровольчого батальйону «Карпатська січ» Андрій Чад. Дана резолюція після опрацювання редакційною комісією була ухвалена депутатами як звернення до ВРУ.

У документі депутати наголошують, що уряд Яценюка провалив проведення реформ, передбачених Коаліційною угодою, зокрема саботував проведення люстрації, імітував реформи МВС та прокуратури, гальмував антикорупційну реформу.

«Результат діяльності уряду Яценюка є повною мірою на відповідальності всіх фракцій коаліції, навіть якщо зараз більшість фракцій вдає, що це їх не стосується. Ми закликаємо парламентську коаліцію сформувати новий уряд, який керуватиметься не корупційними, а національними інтересами. Якщо коаліція не спроможна це зробити, єдиний вихід – дострокові парламентські вибори», – йдеться у тексті звернення.

Нагадаємо, сьогодні Львові під стінами обласної ради, де проходить сесія, відбулася акція протесту з вимогою відставки уряду під керівництвом Арсенія Яценюка.

Участь в акції, яка проходить під гаслом «Прем’єра-мародера – під трибунал!», взяли близько двохсот людей, переважно представники ВО «Свобода».

Протестувальники вимагали від депутатів надати їм слово на сесійному засіданні, а також прийняти звернення з вимогою відставки уряду.

centernews.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: