На Львівщині вшанували воїнів афганців, Небесну Сотню та бійців АТО

У понеділок, 15 лютого, в день 27ої річниці виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан на Львівщині вшанували пам’ять українських військових, які загинули під час бойових дій на території інших держав, Героїв Небесної Сотні та  бійців, що загинули в зоні АТО

Спершу відбулася урочиста хода Української спілки ветеранів Афганістану, яка розпочалася від площі Є. Петрушевича до пам'ятного знаку "Громадянам Львівщини полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр".

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, перший заступник голова обласної адміністрації Ростислав Замлинський, міський голова Львова Андрій Садовий, громадськість, воїни-афганці, українські військові поклали квіти до пам'ятного знаку. Після чого Архієпископ Львівський і Митрополит Львівський Української Греко-Католицької Церкви Ігор Возьняк відслужив чин панахиди за загиблими українськими вояками та Героями Небесної Сотні та воїнам-афганцям за ініціативу спорудження храму, який будують поблизу пам’ятного знаку.

Під час свого виступу Олександр Ганущин, зокрема, зазначив: "Хочу віддати шану всім, хто виконував свій військовий обов'язок і до кінця залишився вірним присязі. І тим афганцям, які в числі перших вийшли на київські майдани під час Революції гідності, і тим які в числі перших стали на захист наших східних кордонів. Хочу подякувати всім хто захищає наш суверенітет. Сьогодні ми згадуємо і спільно молимося за всіх хто віддав життя за Україну".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: