Священик запропонував розібрати церкву

Храм, який понад три століття стояв у селі Клекотів Бродівського району Львівської області, священик надумав розібрати і відправити на реставрацію.

Отець Василь Осінчук більше шістнадцяти років править у цегляному сільському храмі, що поряд із старовинним. 62-річний священик каже, що церква Івана Богослова (збудована 1686 року) почала просідати, дах теж протікає і в будь-який момент храм може завалитися.

- Церкву треба розібрати і передати реставраторам, бо потім може бути пізно, - розповідає Василь Осінчук.

Священик навіть громаду збирав, аби обговорити це питання, але у місцевих грошей на відбудову храму – немає. Кажуть, стояв храм три сотні літ, перестояв дві війни і ще стоятиме. Тож священик вирішив це питання самостійно. Хто погодився реставрувати будівлю він поки не розповідає.

Селом ширяться чутки, що це мебляр з Рівного. Тож люди й почали протестувати. Створили ініціативну групу, яка збирає необхідні документи, щоб порахувати скільки грошей на відбудову потрібно. А далі будуть звертатися до місцевих бізнесменів з проханням допомогти.

- Що мебляр із церкви зробити може? Тут спеціаліста треба. Думали, що люди дурні, що все вдасться провернути гладко,- каже 60-річна прихожанка Ганна Василівна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: