У Львівській облраді прийняли обласну програму з медицини

У Львівській обласній раді затвердили Комплексну програму надання медичної допомоги мешканцям Львівської області на 2016 рік. З ініціативи фракції «Об’єднання «Самопоміч» в програмі вперше подали постатейний розпис видатків на конкретні заходи.

Програма спрямована на розв’язання 6 комплексних проблем, серед яких забезпечення дітей-інвалідів області життєво необхідними медичними препаратами та виробами медичного призначення (13,56 млн. грн). Відтак передбачене забезпечення лікуванням дітей з хронічною нирковою недостатністю, муковісцидозом, фенілкетонурією, первинними імунодифіцитами, важкими ювенільними ревматоїдними артритами.

Також програма передбачає надання меддопомоги хворим нефрологічного профілю (101,18 млн. грн), хворим з легеневою гіпертензією (3,68 млн. грн), протидію ВІЛ-інфекції (1,56 млн. грн), допомогу постаждалим під час Революції Гідності та АТО (3,8 млн. грн), забезпечення невідкладної серцево-судинної хірургії (3,99 млн. грн).

«Це велика перемога громади Львівщини, адже сьогодні ми голосували не за порожні цифри, а за конкретні заходи. Тепер пацієнти знатимуть, які ліки та послуги належать їм безкоштовно, і ніхто не зможе пропонувати їх за гроші. «Самопоміч» наполягала ввести постатейний розпис уже у бюджеті, але депутати відмовилися. Тепер ми вимагатимемо, щоб у кожній обласній програмі були детально розписані усі видатки. Лише так ми зможемо говорити про прозоре використання бюджету», – наголошує перший заступник голови ЛОР, депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» Парасковія Дворянин.

З повним текстом програми можна ознайомитися на сайті Львівської обласної ради.

Нагадаємо, 12 січня, під час сесії ЛОР, більшість депутатів не підтримали пропозицію голови фракції «Самопоміч» Інни Свистун щодо прозорого формування бюджету. Тоді депутатам запропонували, щоб розподіл коштів у бюджеті відбувався не кількома членами комісії і представниками ЛОДА, а виключно на сесії всіма депутатами. За пропозицію постатейного переліку заходів, програм та об’єктів у проекті бюджету окрім «Самопомочі» проголосувало лише 7 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: