2015 року загальна кількість подій надзвичайного характеру у Львові зменшилась

Основні зусилля організаційної та практичної роботи органів управління і сил цивільного захисту були направлені на попередження та ліквідацію надзвичайних ситуацій. Порівняно з 2014 роком, минулого 2015 року загальна кількість подій надзвичайного характеру зменшилась. Про це повідомили на звіті управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

У 2015 році обліковано 1 надзвичайну ситуацію, 127 небезпечних подій надзвичайного характеру (наявність шкідливих речовин понад ГДК – 2; пожежі – 31; нещасні випадки з людьми – 27; аварії на системах життєзабезпечення – 4; інші – 63), 99 некласифікованих подій, внаслідок яких загинули 42 особи, з них 2 дитини, потерпіло 190 осіб, з них 48 дітей.

Надзвичайних ситуацій державного, регіонального та місцевого рівня не обліковано.

Найбільш резонансною була надзвичайна ситуація місцевого рівня. 13 травня 2015 року о 10 год. 50 хв. диспетчер Львівського обласного центру ЕМДМК отримала повідомлення про масове поступлення хворих із діагнозом «Харчова токсикоінфекція» та «Гостра кишкова інфекція» у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню. Госпіталізація почалась в післяобідній час 12 травня 2015 року.  При зборі епіданамнезу було встановлено, що всі захворілі 11 травня 2015 року харчувалися у ресторані «Театр Пива "Правда", площа Ринок, 32. Вживали кури-гриль, картоплю по-домашньому, страви з риби та страви з заварним кремом. З числа захворілих – один громадянин Туреччини, двоє мешканців м. Києва, один з м. Кривий Ріг, один з Житомирської обл., двоє осіб з числа працівників ресторану «Театр Пива "Правда". Станом на 14. год. 13.05.2015 року, всього потерпілих, що були госпіталізовані із вогнища інфекції – 20 осіб, з них четверо дітей до 18 років.

Всього же в період 11-15 травня 2015 року медичними закладами м. Львова, м. Києва, м. Чернігова, м. Дніпропетровська та м. Каховка Херсонської області із захворюваннями на гострі кишкові інфекції та харчові токсикоінфекції було госпіталізовано 86 осіб, з них 3 дитини, віком до 15 років, та 3 дитини, віком 15-18 років.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: