У "Львівтеплоенерго" і далі твердять про зниження температури зовнішнього повітря

Теплопостачальні підприємства Львова – ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго» - здійснюють нарахування за послуги з теплопостачання, відповідно до чинних тарифів, затверджених Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та нормативних документів, в яких прописана процедура проведення нарахувань за теплопостачання.

Як пояснила начальник відділу обліку і збуту теплової енергії ЛМКП «Львівтеплоенерго» Галина Пакулець, збільшення нарахування за оплату послуг з теплопостачання у січні 2016 року, в порівнянні з груднем 2015 року, мають такі причини :

  • відповідно до Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг №1171 від 31.03.2015р., з 8 травня 2015 року зріс суттєво тариф на послуги з централізованого опалення. Так, з травня 2015 року вартість 1 Гкал становить 572,00 грн, а було - 277,85 грн. «Оскільки тариф зріс після закінчення опалювального сезону, а жовтень, листопад, грудень 2015 року були теплими, то не було відчутно суттєвого збільшення тарифу», - сказала Галина Пакулець.
  • середня температура зовнішнього повітря в грудні 2015 року становила +2,70С, середня температура в січні 2016 року -3,90С. Відповідно, будинки більше спожили теплової енергії на обігрів. «Приблизно 90% будинків у Львові, які отримують послуги з централізованого опалення, обладнані лічильниками, відповідно, нарахування проведені за показами теплових лічильників. Тобто, скільки будинок спожив, стільки виставлено мешканцям до оплати», - розповіла Галина Пакулець.
  • з січня 2016 року у будинках, де є загально-будинковий лічильник і частина квартир має квартирні лічильники на тепло, мешканцям нараховано до оплати опалення місць загального користування. «Нарахування за місця загального користування, а це і сходові клітки, і ліфтові шахти, і сміттєпроводи, і стояки, по яких проходять внутрішні комунікації, а також в кожному будинку є втрати у внутрішньо будинкових розподільчих мережах, здійснено всім мешканцям таких будинків, пропорційно до площі квартири. Раніше оплата за обігрів місць загально користування розподілялася лише між окремими квартирами, мешканці яких з тих чи інших причин не встановили собі квартирних лічильників. А з січня, відповідно до методики, затвердженої КМУ, проведено розподіл витрат за опалення місць загального користування між усіма квартирами. Бо витрати на опалення місць загального користування мають нести солідарно всі мешканці, які проживають в даному будинку. На обслуговуванні ЛМКП «Львівтеплоенерго» є близько 40 будинків, які мають квартирні лічильники», - зауважила Галина Пакулець.
  • для будинків, де немає будинкових приладів теплової енергії, є затверджений Нацкомісією тариф у розмірі 12,52 грн за 1м2 опалювальної площі. «Однак, прийнято зміни до Постанови №650, згідно з якою мешканцям таких будинків або проводять донарахування, або проводять коригування в сторону зменшення нарахувань, залежно від температури зовнішнього повітря. Ця Постанова №1037 вступила в дію 19 грудня 2015 року і ми проводимо нарахування відповідно до неї. В грудні це були зменшені нарахування. А в січні ми провели донарахування, оскільки температура зовнішнього повітря була значно нижча ніж та, яка закладена в тарифі 12, 52 грн. Таким чином, тариф за січень склав 13,64 грн за 1м2 опалювальної площі, тобто, на 1,12 грн більше, ніж затверджено Нацкомісією», - розповіла Галина Пакулець .
  • мешканці, які мають пільгу на оплату теплопостачання, слід пам’ятати, що ця пільга покриває лише 12,85 грн вартості оплати за 1м2 опалювальної площі. «Якщо надворі було холодно і будинок спожив більше теплової енергії і ціна за 1м2 опалювальної площі стає більшою за 12,85 грн, то різницю в ціні мешканець оплачує самостійно», - пояснила Галина Пакулець.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: