У Львові вшосте відбудеться джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. Традиційно виступатимуть кращі джазові виконавці США, Європи та України.

З 24 по 27 червня 2016 року у Львові відбудеться шостий міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. Традиційно на трьох сценах в центрі Львова виступатимуть кращі джазові виконавці США, Європи та України, про це повідомили Дивись.Інфо організатори фестивалю.

Програма кожної сцени - це концерти виконавців, які сьогодні творять джазову історію в Україні, Європі та США.

Серед хедлайнерів Alfa Jazz Fest 2016 - легендарний джазовий гітарист Пет Метіні, володар 20 премій Grammy в 12 різних категоріях. Концертом у Львові 24 червня музикант розпочне свій тур по Європі з новою програмою та новою групою. За результатами голосування «Обирай хедлайнера Alfa Jazz Fest 2016» Пет Метіні увійшов до Топ-5 найбільш очікуваних в Україні музикантів, адже його єдині гастролі в Україні відбулися в далекому 1987 році. Вперше на сцені ім. Едді Рознера виступатимуть не два музичні колективи, як завжди, а відбудеться один великий концерт групи видатного музиканта.

25 червня на сцені Alfa Jazz Fest виступить квартет триразового володаря Grammy Бренфорда Марсаліса зі спеціальним гостем, відомим вокалістом Куртом Еллінгом. В цей день також дасть концерт відомий кубинський джазовий трубач Артуро Сандоваль. На рахунку Сандоваля 10 премій Grammy і 17 номінацій на премію. У 2013 році Артуро отримав Presidential Medal of Freedom особисто з рук президента США Барака Обами.

Ще одним з хедлайнерів Alfa Jazz Fest 2016 стане відома джазова співачка Дайан Рівз. Вона отримала 5 премій Grammy і є єдиною вокалісткою, яка має три Grammy за альбоми, що вийшли поспіль.

Не менш зірковим буде склад музикантів, що виступатимуть на сценах в центрі міста - на Площі Ринок (24-27 червня) та біля Палацу Потоцьких (25-27 червня). На Площі Ринок планується відкриття фестивалю за участю відомого українського піаніста, автора музики та аранжувань Вадима Неселовського, який презентує програму з Академічним молодіжним симфонічним оркестром «ІNSO-Львів».  Також виступить американський джазовий фьюжн гітарист Дін Браун, гітару якого можна почути більш ніж на 200 альбомах.

Традиційно в 2016 році буде представлена широка географія учасників фестивалю, передбачаються виступи колективів з Великобританії, Італії, Австрії, Польщі, Німеччини, Франції, США, України. Всього за 4 дні фестиваль відвідають більше 100 музикантів з понад 10 країн світу.

Окрім концертів, гостей фестивалю чекає насичена програма спеціальних заходів Alfa Jazz Fest 2016. Серед них, один із корифеїв українського джазового руху Леонід Гольдштейн проведе серію джазових кінопоказів впродовж трьох днів у парковій зоні. Відвідати кінопокази зможуть усі бажаючі безкоштовно.

Вперше за історію фестивалю з метою підтримки та просування молодих талановитих українських музикантів планується проведення workshop Майкла Абене – відомого піаніста, композитора і аранжувальника одного з найвідоміших європейських біг-бендів: WDR Big Band. Аранжування Майкла Абене звучать по всьому світу, в тому числі для таких музикантів: Randy Brecker, Paquito D'Rivera, Joe Lovano, John Scofield, Patti Austin, Mike Stern, Gary Burton, Dave Liebman, Bill Evans, Kurt Elling, Eddie Daniels, Tom Harrell.

Також на гостей фестивалю чекає відкрита лекція Ларрі Епплбаума, головного спеціаліста відділу музики Бібліотеки Конгресу США, радіоведучого і продюсера телепрограми "The sound of surprise" та журналіста одного з найавторитетніших джазових видань "Jazz Times". До речі, Ларрі Епплбаум раніше вже виступав з лекцією у рамках Alfa Jazz Fest в 2012 році.

Усі бажаючі зможуть безкоштовно насолоджуватись виступами зірок у пікніковій частині головної сцени фестивалю в Парку культури.

Для тих, хто не матиме змоги приїхати до Львова на фестиваль, організатори подбали про можливість переглянути концерти в інтернеті. Користувачі сервісу YouTube зможуть дивитись виступи з головної сцени фестивалю в режимі реального часу.

Довідка:

Alfa Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно проходить в Україні в останні вихідні червні. Перший фестиваль відбувся в 2011 році. Організатор фестивалю - ТОВ «Леополіс Джаз», Виконавчий директор фестивалю – Наталія Горбачевська, творчий куратор – джазовий експерт Олексій Коган. В Консультаційну раду фестивалю входять відомі люди, серед яких музикант Святослав Вакарчук.

Щорічно фестиваль відвідує більше 40 тисяч гостей з України та іноземних країн.

Медіа-контакти: тел. : +38 067 416 53 27, [email protected] (Ольга Кондратюк),

www.alfajazzfest.com, www.facebook.com/alfajazzfest.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: