Львівські активісти "із барського плеча" готові дозволити рух приватного транспорту біля церкви Юра

Сьогодні, 19 лютого, у Львівській міській раді відбулась зустріч прихильників і противників відновлення руху приватного транспорту через площу Святого Юра та вул. Устияновича, повідомляє Дивись.Інфо.

Активіст ГО «Врятуй Сквер Святого Юра» розповів, що активісти готові поступитися пунктом про відновлення руху приватного транспорту, але хочуть, щоб усе було юридично правильно.

«Домовились, що зустрінемось наступного тижня, запросимо головного архітектора, представника з Галицької РА, транспортників і "Львівавтодор". Наша позиція полягає у тому, що якщо будуть юридичні підстави і транспортне обґрунтування від спеціалістів, то ми будемо зважати на ці речі, для нас важливо аби було юридично правильно, то, можливо, ми поступимось цим пунктом в меморандумі про цей знак», - сказав активіст.

Депутат ЛМР, керівник ГО «Варта-1» Ігор Зінкевич зазначив, що львів’яни за те, щоб знак про заборону проїзду приватного транспорту був знятий, бо це створює чимало незручностей не лише для водіїв, а й мешканців, які живуть на прилеглих вулицях.

"У групі "Варта-1" ми провели опитування, чи львів’яни за те, щоб знак про заборону проїзду приватного транспорту був. Результати такі: 77% - за відкриття для будь-якого транспорту, 15% - лище для громадського і 5% - повністю перекрити дорогу. Оперуючи цими даними, я подав запит щодо відновлення руху приватного транспорту. Зокрема, в запиті є прохання надати пояснення щодо законності встановлення знаку обмеження руху приватного транспорту через площу Святого Юра та вул. Устияновича. Відповіді щодо правової підстави такої заборони у Львівській міській раді ще не надали", - сказав Ігор Зінкевич.

Керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич додала, що буде надано ряд документів для ознайомлення всім сторонам обговорення, а саме - генплан, підстави для встановлення дорожнього знаку, відповідність дороги державним будівельних нормам і правил. Після чого, вже на наступних зустрічах буде прийматись рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: