Медики розповіли про лікування Максима Стасіва у Індії

Стан Максима стабільний. В кінці квітня проведуть трансплантацію кишківника. Про це сьогодні, 23 лютого, сказала дитячий анестезіолог Віра Приймакова, яка 2 тижні перебувала в Індії з Максимом Стасівим, повідомляє Дивись.Інфо.

Відео із Максимом

Відео з Максимом

Опубліковано Вірою Приймаковою 23 лютого 2016 р.

В. о. головного лікаря львівского "ОХМАТДИТу" Вальдемар Надіжко розповів, що кілька днів назад з Індії повернулися дитячий анестезіолог і хірург Віра Приймакова і Юрій Ткачишин, які два тижні перебували там і спілкувалися з колегами, які займаються лікуванням Максима Стасіва.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=925917014191002&id=100003181378088

«Клініка, у якій лікується Максим, щоденно приймає до 100 пацієнтів і стільки ж виписує. Клініка має 42 операційні, які щодня забезпечують роботою. За день в клініці проводяться від 150 до 200 оперативних втручань, із них половина - трансплантація печінки», - розповів дитячий хірург Юрій Ткачишин.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=923073734475330&id=100003181378088

Дитячий анестезіолог Віра Приймакова повідомила, що стан в Максима стабільний і завтра він готується до першої операції.

«Станом на вчорашній день, Максиму поставили порт для постійної інфузії паратарольного харчування. На сьогодні Максим готується до завтрашньої першої операції. Вона буде полягати в з'єднанні тонкого кишківника і товстого кишківника, аби зменшити його фізіологічні втрати. Після чого протягом десяти днів Максим буде спостерігатися лікарями і буде переведений в готель-лікарню, де буде чекати на трансплантаційний орган. Це може займати від 2-х тижнів до місяця, тому що Максим ще не готовий до трансплантації і його потрібно готувати. Якщо все буде добре то в кінці квітня з'явитеся донор на трансплантацію», - сказала Віра Приймакова.

Директор благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська розповіла про збір коштів на лікування.

«Основний збір йшов на рахунок батьків, деякі рахунки йшли на наш фонд. Ми орієнтуємося на суму збору мінімум 250 тис доларів. 115 тис доларів було переведено в клініку одразу. На переліт витратили близько 58 тисяч євро. Станом на 17 лютого з тих 115 тисяч клініка використала 11 тисяч доларів. По фінансах в нас достатній перезбір», - сказала Наталія Ліпська.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: