У Львові навчать, як поліпшити енергоспоживання

У середу, 24 лютого, о 12:00 год. у прес-клубі, що на просп. Шевченка, 11, 2-й поверх, відбудеться прес-конференція на тему «Через школу – до нової культури енергоспоживання. Старт проекту «Школа енергії». Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Метою проекту є поліпшення енергоефективності та енергозбереження завдяки підготовці і проведенню учнівських енергетичних аудитів та інших енергетичних навчальних заходів в українських школах.

Проект буде реалізовано з січня до жовтня 2016 року.

Учасники прес-конференції:

  • Андрій Кирчів, виконавчий директор Асоціації “Енергоефективні міста України”;
  • Роберт Кюнне, директор проекту "Створення енергетичних агентств в Україні" (GIZ);
  • Кіліан Шуберт, керівник проекту “Школа енергії” в Асоціації “Енергоефективні міста України”, СIM-експерт;
  • Альмут Таран, директор Незалежного інституту екологічних проблем у Берліні (UfU);
  • Андріан Матковський, начальник відділу освіти Сихівського району управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Акредитація обов’язкова до 15:00 год. 23 лютого за телефоном +380 322 45 52 62 або електронною адресою [email protected]

Довідка

Асоціація “Енергоефективні міста України” розпочала реалізацію проекту “Школа енергії” від імені проекту “Створення енергетичних агентств в Україні”, що його впроваджує компанія “Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ” за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини.

Загалом у проекті візьмуть участь 20 українських шкіл з міст-членів асоціації “Енергоефективні міста України” та з Одеської області. Спершу для вчителів з відібраних шкіл німецькі та українські фахівці проведуть спеціальний тренінг. Кожна школа отримає комплект освітніх матеріалів і набір технічних інструментів. Після тренінгу вчителі започаткують у своїх школах курс “енергетичного лікнепу” для учнів, а відтак учні разом зі вчителями виконають енергоаудит будівлі своєї школи.

Партнерами проекту є Одеське муніципальне енергетичне агентство (OMEA), Українська НУО «Світ освіт», німецький інститут UfU (Незалежний інститут з екологічних питань), технічні експерти, які відповідають за учнівські енергетичні аудити, відібрані школи та міські ради міст, де розташовані школи як партнери з підтримки проекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: