У Львові відбувся допрем’єрний показ д/ф "Бранці"

23 лютого в кінотеатрі “Планета кіно Форум” відбулась львівська прем’єра документального фільму Володимира Тихого і творчого об’єднання #Вавилон’13 “Бранці”. 25 лютого фільм виходить в загальнонаціональний прокат, про це повідомили Дивись.Інфо організатори.

11148370_1757382661159367_2850387724241686619_o.jpg

Знімальна група на прем’єрі фільму у кінотеатрі “Планета кіно Форум”, фото Ірини Середи

Після фільму відбулось обговорення за участі режисера Володимира Тихого, продюсера Игоря Савиченка та головного героя Олександра Клочка. Темою дискусії було значення фільму  «Бранці» у формуванні уявлень про Майдан.

Олександр розповів історію виникнення ідеї фільму: «Все почалося з того, що я запропонував Володі Бондарчуку розповісти історію загибелі його батька 20 лютого на Майдані, свідком якої я був, після чого сім’ї Героїв Небесної Сотні почали проводити своє розслідування тих подій, а #Вавилон’13 це все знімати. Так я познайомився з Володимиром Тихим, і у нас виникла ідея зазняти пошуки солдата ВВ».

Володимир Тихий так прокоментував дискусію про насилля та його глорифікацію, що виникла у залі: «Наш фільм – послання для думаючої частини суспільства. Деякі з нас, під впливом ЗМІ, вигадали собі такий зручний Майдан, щось на кшталт довгого, потужного фестивалю, який своєю енергією переміг владу і  тисячі озброєних підрозділів МВС та ВВ. Людей поза контекстом шокує, що на Майдані відбувалось насилля. Але для тих, хто в контексті, ключовим моментом є інше. Те, що Іван Бубенчик не побоявся взяти на себе відповідальність. І щастя, що в цій ситуації опинилась людина, яка діяла максимально професійно з метою припинити кровопролиття та фізичне знищення Майдану».

Крім того, обговорили принципи побудови наративу в фільмі. Володимир Тихий розповів про створення анімаційних фрагментів, а Олександр Клочко про вплив знімального процесу на його життя.

З 25 лютого фільм можна буде побачити в кінотеатрах «Планета кіно Форум», «Планета кіно Кінг-Кросс», Кінопалац «Копернік», а з 3 березня також у Львівському кіноцентрі.

Прокат здійснюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: